Tokija 2020 žurnālista acīm: Draudzīga tauta ar vāju angļu valodu un neizturīgs tualetes papīrs (3)

Kas laukumā, tas uz mēles podkāsta epizode #27
Matīss Kleinbergs
, Sporta ziņu redaktors
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Portāla "Apollo.lv" podkāsta "Kas laukumā, tas uz mēles" jaunākajā epizodē uz sarunu aicinājām portāla TVNET sporta žurnālistu Raimondu Ozoliņu, lai aprunātos par apstākļiem, aizkulisēm un pārsteigumiem, kas klātienē pieredzēti Tokijas Olimpiskajās spēlēs.

Olimpisko spēļu laikā regulāri ārzemju un arī vietējos medijos parādījās sūdzības par ne pārāk labi paveikto organizatorisko darbu. Podkāsta ievadā runājām par viņa pieredzi saistībā ar organizatoriska rakstura nepilnībām.

"Šīs [spēles] nevarētu saukt par grandiozākajām, organizētākajām vai labākajām. Neoficiālās sarunās no funkcionāriem ir dzirdēts, ka bija jūtams, ka šīs ir negribētas spēles," kopējo sajūtu par olimpiskajām spēlēm ieskicē žurnālists.

Turpinājumā Raimonds izceļ aspektus, kas viņam, iespējams, sagādāja vislielākās problēmas - brīvprātīgo darbinieku vājā angļu valoda un nepilnīga sabiedriskā transporta sistēma. Lai gan organizatori pirms sacensībām izdalījuši tā dēvētos taksometru vaučerus visai lielā vērtībā, tomēr vairākkārt gadījusies situācija, ka maršrutā, kas reāli ir aptuveni 15 minūtes ilgs, nācies pavadīt tuvu stundai, jo bija nepieciešams pārsēsties.

Spēju pārvietoties ierobežojis arī fakts, ka pirmās 14 dienas pēc ierašanās Tokijā žurnālistiem nav bijis atļauts lietot virszemes metro.

Pēc tam pārrunājām arī ikdienas dzīvi Tokijā - ēdināšanu, alu, cenas un pat tualetes papīru, kura kvalitāti Raimonds smejoties izcēla kā vienu no nepatīkamākajiem pārsteigumiem. Tāpat aprunājāmies arī par žurnālista ikdienas režīmu olimpiskajās spēlēs.

Vaicāts par apkārtējo attieksmi kopumā, Raimonds atzina, ka tā bijusi laipna un draudzīga.

Tai pat laikā nācies pieredzēt arī visai skaudru atgadījumu - dodoties uz kārtējām sacensībām Raimonds uz ielas ieraudzījis guļošu sievieti, kas nebūt neesot izskatījusies pēc bezpajumtnieces.

Pieejot pie tuvumā stāvošajiem likumsargiem, atkal "galvu pabāzusi" iepriekš minētā valodas barjera. Policisti angliski neesot spējuši atbildēt un ar "zizli" mudinājuši doties tālāk, zemē guļošajai sievietei nepievēršot uzmanību.

Tāpat nedaudz pārrunājām arī Tokijas slavenos viedos tualetes podus, kuru izmēģinājums kādam Raimonda kolēģim beidzies visai neveiksmīgi.

Podkāsta noslēdzošajā daļā aprunājāmies par pozitīvākajiem un negatīvākajiem pārsteigumiem pašmāju sportistu izpildījumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu