Jelgavā divi jaunieši atstāj zīdaini bez uzraudzības. Pašvaldības policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajās brīvdienās Jelgavas Pašvaldības policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret 16 un 19 gadus veciem jauniešiem, kuri mājās bez uzraudzības atstājuši savu mēnesi veco zīdaini.

Jelgavas Pašvaldības policijas Nepilngadīgo likumpārkāpumu prevencijas grupas inspektores nedēļas nogalē devās reidā, lai nepilngadīgajiem jauniešiem atgādinātu viņu pienākumus pret sabiedrību un sevi, ievērojot sabiedrībā pieņemtās uzvedības normas, uzturoties sabiedriskās vietā.

Pēc reida sākti 11 administratīvā pārkāpuma procesi nepilngadīgajiem par smēķēšanu, alkohola lietošanu un atrašanos uz ielas bez vecāku uzraudzības.

Pašvaldības policijas pārstāve Sandra Matulēna informēja, ka reida mērķis bija veikt preventīvo darbu, lai pārliecinātos par sabiedrisko kārtību pilsētā un jauniešu uzvedību, par to, vai nepilngadīgie nesmēķē, nelieto alkoholu un uz ielas neatrodas nakts stundās.

Reidā pārbaudītas 56 nepilngadīgas personas, no tām sešām izteikts mutisks aizrādījums par dažādiem pārkāpumiem, bet 11 gadījumos pret nepilngadīgām personām sākts administratīvā pārkāpuma process.

Reida laikā aizturētas trīs nepilngadīgas personas par elektronisko smēķēšanas ierīču vai tabakas izstrādājumu glabāšanu, četri nepilngadīgie - par atrašanos alkoholisko dzērienu ietekmē, trīs nepilngadīgie - par smēķēšanu.

Tāpat policija aizturējusi kādu 14 gadus vecu jaunieti, kura pēc plkst. 23 atradās publiskā vietā bez vecāku klātbūtnes, turklāt bija alkohola reibumā.

Pret nepilngadīgajiem ir sākts administratīvā pārkāpuma process, savukārt saistībā ar pusaudzes atrašanos publiskā vietā nakts laikā bez vecāku pavadības procesi tiks sākti arī viņas vecākiem.

Tāpat reida laikā pie veikala Pulkveža Oskara Kalpaka ielā policija pamanīja arī jaunieti, kura kādu gaidīja.

"Pēc mirkļa no veikala iznāca puisis, kurš meitenei iedeva šķiltavas, un abi sāka smēķēt cigaretes, dodoties pa Zirgu ielu Tērvetes ielas virzienā. Piebraucot pie jauniešiem, noskaidrots, ka meitenei ir 16 gadi, puisim - 19. Abi paskaidroja, ka steidzas mājās, jo dzīvoklī bez uzraudzības atstājuši mēnesi vecu zīdaini, kas ir viņu kopīgs bērns," skaidroja Matulēna.

Kopā ar jauniešiem apsekota viņu dzīvesvieta, konstatējot, ka dzīvoklī tiešām viens pats ir mēnesi vecs zīdainis. Vecāki paskaidroja, ka bērnu atstājuši uz neilgu laiku - lai aizietu uz veikalu.

Apdraudējums bērnam netika konstatēts, taču pret abiem vecākiem sākts administratīvā pārkāpuma process.

Bērnu tiesību aizsardzības likums nosaka, ka vecākiem vai personai, kuras aprūpē vai uzraudzībā bērns nodots, ir pienākums neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu