Vita Baļčunaite: Attiecības nav cīņa, attiecības ir sadarbība (3)

Foto: No personīgā arhīva
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aktrise, dziedātāja, TV un radio raidījumu, kā arī pasākumu vadītāja Vita Baļčunaite sarunā ar "Apollo.lv" atklāj, ka nekad nav bijusi greizsirdīga un attiecības, kurās ir vieta greizsirdībai, nav viņai piemērotas.

"Ja esmu ar kādu bijusi kopā, tad esmu pārliecināta par savu partneri. Attiecības, kurās dzīves draugi viens otru izaicina būt greizsirdīgiem, nav man piemērots modelis.

Asumiņu attiecībās var uzšķilt citādos veidos. Dzīve tāpat ir piepildīta ar dažādiem izaicinājumiem.

Manuprāt, attiecības ir tā joma, kurās jābūt drošam vienam par otra izvēli, kur abu starpā ir cieņa un uzticēšanās. Ja cilvēks izjūt greizsirdību uz kādu, tas liecina, ka viņš pats vēl nav izaudzis un sakārtojis savu pašvērtējuma jautājumu.

Ja cilvēks nav pārliecināts par sevi, kā gan viņam var uzticēties partneris? Ja iespējamais, vai esošais dzīves draugs mani izaicina būt greizsirdīgai, tad es šādās attiecībās neiesaistīšos. Ja ir atšķirīgi uzskati tik būtiskos jautājumos, tas liecina par to, ka katram ir citāda vērtību sistēma.

Ir dabiski, ja viedokļi atšķiras un papildina viens otru citās dzīves sfērās. Taču, kas attiecas uz attiecību un cilvēcisko vērtību sistēmu, tai abiem jābūt vienojošai.

Attiecības nav cīņa, attiecības ir sadarbība. Jau iepriekš esmu izteikusi viedokli, ka man neizraisa interesi aizņemti jeb attiecībās esoši vīrieši. Uzskatu, ka sākumā ir jāizšķiras, pirms sākt attiecības ar jaunu cilvēku. Nevis satikties paralēli ar kādu citu, otram nezinot. Intuitīvi otrs tāpat to zina. Kāpēc otram cilvēkam laupīt iespēju uz īstu laimi un cilvēku, kurš viņu mīlēs, patiesi un cieņpilni? Tas ir līdzīgi kā ar darbu. Daudzi ikdienā dara to, kas viņiem nesagādā prieku un gandarījumu. Kas nozīmē, ka viņu paveiktais enerģētiski nav vērtīgs arī priekš apkārtējiem. Jo nevar kvalitatīvi paveikt to, kas pašam derdzas. Tad vai nu jāmēģina atrast pašam darāmajā vērtība, vai arī jāmaina nodarbošanās, jo nav godīgi aizņemt vietu, kura kādam citam, iespējams, ir sapņu darbs.

Nav noslēpums, ka mēs visi esam atšķirīgi. Kas der vienam, var būt nepiemērots otram. Tāpat nav mazu un lielu darbu. Katram arodam un profesijai ir sava vieta šai pasaulē. Ja katrs iemācītos būt godīgs, tad būtu daudz vairāk laimīgu cilvēku, nevis tādi, kas savas darba stundas nobumbulē vai aiz garlaicības paralēli skrollē sociālos tīmekļus, un kā glābiņu gaida darba laika beigas un brīvdienas.

Tomēr, ja partneri ir atklāti vienojušies par brīvas formas attiecībām, tad tāds ir viņiem pieņemams attiecību modelis. Ja tas ir saskaņots, tad attiecībā uz abiem un iesaistītajām pusēm cieņpilns un godīgs.

Taču tas nav man, bet es saprotoši un cieņpilni pieņemu citādāk domājošos. Man nav būtiski, kāda cilvēkam ir ādas krāsa, seksuālā orientācija vai reliģiskā pārliecība. Man svarīgi, kādas cilvēciskās kvalitātes katrs sevī ir izkopis un cik cieņpilni attiecas pret apkārtējiem un māti Zemi kopumā.

Manā draugu lokā ir dažādu orientāciju cilvēki, kas ir fantastiski cilvēki un, manuprāt, ir ļoti būtiski, ka katrs mēs pieņemam sevi tieši tādu, kāds esam. Kad pieņemam sevi ar visiem plusiem un mīnusiem, tad ir daudz ērtāk pieņemt arī citus tādus, kādi viņi ir. Un mēs neviens neesam ideāls. Mēs visi mācāmies un pilnveidojamies, un šajā izaugsmes ceļā piemērotos brīžos varam viens otru iedvesmot un atbalstīt.

Atgriežoties pie jautājuma par greizsirdību. Ir arī attiecības, kurās partnerim ir grūti uzticēties otram, jo iepriekš ir piedzīvota nodevību no tuva cilvēka.

Taču ir svarīgi atcerēties, ka ne visi cilvēki ir vienādi. Tomēr visbiežāk mūsu dzīvē īstenojas tas, no kā mēs baiļojamies tikpat jaudīgi kā tas, ko vēlamies. Ir svarīgi iemācīties saprast, kuras situācijas savā dzīvē drīkstam un varam ietekmēt, bet, kuras ir jāatlaiž," par attiecībām aizdomājas Vita Baļčunaite.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu