Samoilovs/Šmēdiņš ar uzvaru otrajā grupas spēlē iekļūst Eiropas čempionāta izslēgšanas spēlēs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ceturtdien, 12. augustā, izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta mačā, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Samoilovs/Šmēdiņš, kuri turnīrā izlikti ar 14.numuru, ar rezultātu 2-0 (21:17, 32:30) pārspēja ukraiņus Vladislavu Jemeļjaņčiku/Sergiju Popovu, kuru izsēti ar 30.numuru.

Ja pirmajā setā Latvijas duets iekrāja drošu pārsvaru, tad otrajā cīņa bija daudz līdzvērtīgāka. Seta otrajā pusē 1-2 punktu pārsvars bija ukraiņiem, kuri neizmantoja vairākas setbumbas. Vēlāk pāris setbumbas un mačbumbas nerealizēja arī latvieši, ļaujot pretiniekiem atkal iegūt viena punkta vadību.

Tomēr pēc 62 izspēlēm otrajā setā maču noslēdza Šmēdiņš, kura raidīto servi pretinieki neuztvēra - 32:30.

Pirmajā mačā Samoilovs/Šmēdiņš ar rezultātu 0-2 (25:27, 20:22) cieta zaudējumu pret Ņikitu Ļaminu/Tarasu Miskivu no Krievijas, kuri izlikti ar 19.numuru. Otrā C grupas spēlē Polijas duets Pjotrs Kantors/Bartošs Losjaks, kas izsēts ar trešo numuru, ar 2-0 (21:11, 21:18) pārspēja ukraiņus.

Polijas un Krievijas dueti cīnās par pirmo vietu grupā un ceļazīmi uz izslēgšanas turnīra otro kārtu.

Jau ziņots, ka Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka trešdien uzvarēja abās spēlēs un izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā, bet pie panākuma pirmajā mačā tika arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs.

Vīnē notiekošajā čempionātā vīriešu konkurencē piedalās gandrīz visas spēcīgākās Eiropas pludmales volejbola komandas, tostarp arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni norvēģu duets Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī vicečempioni Vjačeslavs Krasiļņikovs/Oļegs Stojanovskis, kuri Tokijā pārstāvēja Krievijas Olimpiskās komitejas komandu. Savukārt sieviešu konkurencē trūkst vairāku spēcīgu duetu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts notika Majoru pludmalē, bet stiprā vēja izraisīto plūdu dēļ vairākas spēles tika aizvadītas Mārupes novadā. 2020.gada septembra mājas turnīrā Latviju pārstāvēja astoņas komandas, tostarp Graudiņa/Kravčenoka, Samoilovs/Šmēdiņš un Pļaviņš/Točs, visiem trīs Latvijas duetiem apstājoties astotdaļfinālā.

2020.gada Eiropas čempionātā Jūrmalā uzvaru svinēja norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī šveicietes Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē.

2021.gada Eiropas čempionāts Vīnē notiks no līdz 15.augustam, un tas ir pirmais lielais turnīrs jau nākamajā nedēļā pēc Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu