"Ja attiecībās kļūst garlaicīgi, jāsāk pie tā strādāt." Kašers par dzīvi pēc laulībām (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Multimākslinieks Kašers jeb īstajā vārdā Kaspars Blūms-Blūmanis sarunā ar "Rus.Tvnet" žurnālisti sevi raksturo kā puisi no laukiem, lai gan publiskajā telpā viņš tiek dēvēts par multimākslinieku, tāpat arī viņš ir tērpu un telpu dizaineris, dziedātājs un šovmenis.

Sevis meklējumos 34 gadu garumā, Kašers atrada spēku, lai atklātu savu identitāti un dzīves mīlestību, kā arī ģimenes un svešu cilvēku atbalstu un pieņemšanu, kas novērtēja viņa atklātību un talantus. Viņš neslēpj, ka vienmēr ir bijis "citādāks".

Kašers stāsta, ka allaž ir eksperimentējis ar savu izskatu. Piemēram, pusaudžu gados viņš ziemā varēja uzvilkt šortus, nokrāsot nagus melnā tonī, ar acu zīmuli iekrāsot acis un likt ap kaklu ķēdīti. Viņš bija gan metālists, gan emo. "Tas bija sevis izzināšanas laiks. Tobrīd biju par sevi nepārliecināts, tāpēc centos maksimāli visu parādīt uz āru. Man likās, ka dzīve ir pārāk īsa, lai staigātu garlaicīgā apģērbā. Stils un mode vienmēr ir palīdzējuši parādīt manu būtību, dvēseli," viņš atminas pagātnē piedzīvoto.

Apģērbs attēloja Kašera iekšējo pasauli. Līdzīgi ir ar tetovējumiem, kas atspoguļoja kādu pārdzīvoto notikumu, personu un emocijas. Daži no tetovējumiem ir veltījums nozīmīgiem cilvēkiem viņa dzīvē. Daži zīmējumi uz ķermeņa tapa pēc tam, kad viņš bija atgriezies no brīvprātīgo darba Āfrikā, Zambijā, kur projekta "Child Aid " ietvaros, viņš darbojās ar bērniem. Tāpat arī Kašeram ir tetovējums, kas tapis, saderinoties ar mīļoto cilvēku. Viņš vēl nav apstājies pie tetovējumiem, jau nākotnē ir ieplānots veikt lielu zīmējumu.

2018. gadā Rīgas praida laikā Kašers publiski paziņoja, ka ir gejs. Tiesa gan, viņš nebija arī iepriekš slēpis savu orientāciju, bet viņu nepameta sajūta, ka viņš spēlē un nav patiess. "Mani kaitina viss, kas ir viltots," viņš nosaka.

Pēc publiskās atzīšanās Kašers sajuties arvien labāk. Protams, bija cilvēki, kas rādīja ar pirkstu uz mākslinieku, bet ar šādiem cilvēkiem viņš bija sastapies arī iepriekš pirms sava publiskā paziņojuma.

"Mani pārsteidza, ka atvērās daudzas durvis, kas iepriekš bija slēgtas. Cilvēki ļoti novērtēja manu atklātību," viņš secina.

Kašers zina arī stāstīt, ka Latvijā daudzi savādāk orientēti cilvēki, joprojām turpina slēpt savu orientāciju.

Sākotnēji Kašera mammai bijis grūti pieņemt faktu, ka viņas dēls ir gejs. Mamma pat sākumā kautrējusies no dēla. Transformācijas process notika ne tikai Kašeram, bet visai viņa ģimenei.

Tagad mamma ir kļuvusi par dēla fani un viņai patīk dēla radītā mode. Viņa vēlas valkāt Kašera darinātās cepures un kleitas.

Modes māksliniekla Kašera klientu vidū ir ne tikai viņa draudzene, dziedātāja Samanta Tīna, bet arī citas Latvijas slavenības - dziedātājas Olga Rajecka, Linda Leen un Aija Andrejeva. Trīs cepures no dziedātāja pat pasūtīja un iegādājās pasaulslavenās dziedātājas Bejonses stilists.

2021. gada jūnijā Kašers un viņa mīļotais cilvēks, fitnesa treneris Jānis Miņins apprecējās Kopenhāgenā, jo Latvijā to nevar izdarīt. Kāzas Dānijā pārim izmaksāja vairāk nekā 10 tūkstošus eiro, lai gan tajās piedalījās tikai 5 cilvēki. Šajā summā ietilpa laulības gredzeni, apģērbs, Covid – 19 testi, dokumenti, aviobiļetes, ēdiens un kūkas.

Kašers pat neticēja, ka kādreiz Latvijā satiks savu otro pusīti. Viņam likās, ka šeit – valstī, kur vietējie geji burtiski ir vienā purvā – viens ar otru pazīstami, tikušies un pārgulējuši, ir neiespējami izveidot attiecības. Kašers un Jānis apgrozījās vienās un tajās pašās ballītēs, lai gan līdz 2019. gadam viens otru nebija iepazinuši.

Pēc kāzām ir tikai sācies darbs pie attiecībām, atzīst Kašers: "Mīlestība nav tikai rozā briļļu periods un taureņi vēderā."

Galvenais ir tajā brīdī, kad kļūst garlaicīgi, sākt pie tā strādāt. Kad tu sāc pieņemt cilvēku un nekas šajā cilvēkē tevi nekaitina. Tikai finālā tu gūsti sava darba augļus. Tā ir mīlestība," tā Kašers.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu