Nedēļas nogalē bankas "Citadele" klientiem nebūs pieejami maksājumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Citadeles bankas" ēka.
"Citadeles bankas" ēka. Foto: Diāna Lozko/LETA

Lai turpinātu modernizēt un būtiski uzlabot bankas "Citadele" informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas, šajā nedēļas nogalē - no šodienas līdz 15.augusta plkst.12 - klientiem nebūs pieejami maksājumi internetbankā, filiālēs un mobilajā lietotnē. 

No sestdienas plkst.00.00 līdz 15.augusta plkst.12 klientiem nebūs pieejami maksājumi internetbankā un mobilajā lietotnē.

Bankas filiāles strādās saskaņā ar darba laiku, taču arī tajās nevarēs veikt maksājumus. Paredzēts, ka maksājumu kartes un bankomāti strādās ierastajā režīmā.

Uzlabojumu laikā nebūs pieejama pirkumu apmaksa e-veikalos ar internetbanku, taču būs iespēja veikt maksājumus ar karti, ievadot kartes datus.

Maksājumi starp klientu kontiem un uz citu banku kontiem šajā laikā nebūs pieejami, tostarp arī maksājumi internetbankā un mobilajā lietotnē. Ja klientam ir ikmēneša maksājums, kura termiņš ir 14. līdz 15.augusts, banka aicina veikt rēķina apmaksu savlaicīgi - līdz 13.augusta plkst.17.

Zibmaksājumi norādītajā laika intervālā nebūs pieejami - šajā laikā netiks pieņemti ne ienākošie, ne izejošie zibmaksājumi. Ienākošo maksājumu apstrāde tiks atjaunota no 15.augusta plkst.12.

Gan mobilā lietotne, gan internetbanka klientiem būs pieejama, taču tajās nevarēs veikt maksājumus un noformēt kredītus. Arī citas funkcijas nebūs pieejamas vai būs ierobežotas. Iespējams, ka uzlabojumu laikā veiktie karšu darījumi klientu kontos pilnīgi atspoguļosies pēc uzlabojumu pabeigšanas.

Tiešsaistes pakalpojumi, piemēram, attālinātā pieteikšanās mājokļa kredītam, būs pieejami, tomēr pieteikumi tiks izskatīti pēc uzlabojumu veikšanas.

"Citadeles" Biznesa portāls uzlabojumu laikā nebūs pieejams.

Lai sniegtu konsultācijas un atbildētu uz klientu jautājumiem, "Citadeles" filiāles tirdzniecības centros būs atvērtas savā ierastajā darba laikā, tomēr darbības ar bankas sistēmām (maksājumi, kontu atvēršana un citas) nebūs pieejamas līdz uzlabojumu procesa beigām.

Uzlabojumu laikā attālinātā apkalpošana zvanu centrā būs pieejama visu diennakti, lai palīdzētu klientiem risināt jebkuras neskaidrības.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija) un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu