"Vai Petravičas kundze ir "devakcinējusies"?" Sociālajos tīklos lauž šķēpus par vakcinētās politiķes protestu pret "obligāto vakcināciju" (42)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA/Kolāža

Saeimas deputāte un bijusī labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL) sestdien Saldū manīta piketā pret "obligāto vakcināciju" pret Covid-19, liecina politiķes ieraksts savā "Facebook" profilā. Tikmēr sociālajos tīklos cilvēki sāka spriest, kāpēc Petraviča protestē pret obligāto vakcināciju, ja gada sākumā viņa jau vakcinējās.

Politiķe šodien piedalījās piketā "pret obligāto vakcināciju", kas sestdien norisinājās daudzviet Latvijā, tostarp Rīgā un Daugavpilī.

Petraviča savā "Facebook" kontā par mītiņu raksta: "Mūsu tauta ir tik stipra, cik stipra ir tās griba un pārliecība. Pikets Saldū. Pār piketētājiem lido svēteļi, dodot svētību un aizsardzību. Pret obligātu vakcināciju." 

Ierakstā publicēti vairāki fotoattēlu un vienā no tiem politiķe redzama pie plakāta, uz kura rakstīts "Nemainīšu veselību, brīvību pret nepārbaudītu vakcīnu". 

Šis ieraksts nepalika nepamanīts citiem sociālo tīklu lietotājiem, kuri atcerējās, ka eksministre jau februārī saņēma pirmo vakcīnu pret Covid-19, kad Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā vairākas valsts augstākās amatpersonas saņēma pirmo poti.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" lietotājiem bija neizpratne par politiķes rīcību, daļai to nosaucot par "kažoka mešanu uz otru pusi".

Tikmēr daļa "Facebook" lietotāju politiķes rīcību vērtēja pozitīvi. Kāda lietotāja raksta, ka Petraviča izrādījusi solidaritāti, jo "ir daudz cilvēku, kuri ir vakcinējušies savas gribas vadīti (brīvprātīgi) un ir pret jebkādu diskrimināciju". Vēl daļa lietotāju šajā rīcībā nesaskatīja neko nosodošu.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka Valsts policija sestdien sākusi 15 administratīvā pārkāpuma procesus par dažādiem pārkāpumiem saistībā ar atsevišķās vietās Latvijā notikušajām protesta akcijām pret "obligāto vakcināciju".

Procesi, piemēram, sākti par nesakcionētu piketu organizēšanu un skaņas signāla nelikumīgu izmantošanu ārpus piketa vietas.

Procesi sākti Zemgales reģionā, Rīgas reģionā, Vidzemes reģionā un Latgales reģionā.

Tāpat sāktas divas resoriskās pārbaudes Rīgas reģionā.

Papildus minētajam par vairākiem notikumiem tiks vērtēts jautājums par administratīvā pārkāpuma procesa sākšanu pēc uzņemto videomateriālu izpētes.

Kopumā policijas vērtējumā protesta akcijas noritējušas mierīgi un patlaban tās ir noslēgušās.

VP jau šonedēļ paziņoja, ka ir rūpīgi izvērtējusi un sagatavojusi savus resursus, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību arī citviet Latvijā, īpaši publiski izskanējušajos plānotajos masveida pasākumos Rīgā.

Policija ir gatava jebkuram pasākumam un situācijai, strādās atbilstoši pēc sagatavota plāna.

Ņemot vērā, ka arī šodien ir izskanējuši aicinājumi uz masveida pulcēšanos, Valsts policija atgādina, ka aizvien ir spēkā epidemioloģiskās drošības prasības un tās ir jāievēro. Tāpat policija aicina iedzīvotājus neiesaistīties prettiesiskās darbībās, kas var apdraudēt drošību un sabiedrisko kārtību.

PCL deputāti rosina nepiešķirt darba devējiem tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinētos

Partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) jeb "KPV LV" Saeimas frakcijas deputāti 5. augustā rosināja atteikties no ieceres piešķirt darba devējiem tiesības atlaist no darba cilvēkus, kuri nav vakcinējušies pret Covid-19, liecina partijas pārstāvju iesniegtais priekšlikums Saeimā skatāmajiem likuma grozījumiem.

Šādu priekšlikumu iesnieguši deputāti Māris Možvillo, Ralfs Nemiro, Ieva Krapāne un Ramona Petraviča.

PCL presei izplatītajā paziņojumā atsaucas uz Satversmes cilvēktiesību regulējumu, un frakcijas priekšsēdētājs Možvillo uzsver, ka frakcijas viedoklis "ir ļoti konkrēts un strikts - darbiniekam nav jāmaksā par tiesībām strādāt un cilvēkiem nedrīkst tikt liegta iespēja lemt par savu ķermeni".

Kā ziņots, Saeima konceptuāli atbalstījusi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz obligātu Covid-19 sertifikāta prasību veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Ja vēlāk augustā vai septembrī likums tiks pieņemts arī galīgajā lasījumā, tad opozīcijas pārstāvji plāno vākt 34 deputātu parakstus, lai uz laiku apturētu likuma izsludināšanu un mēģinātu panākt tā nodošanu izlemšanai referendumā.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu