Otrdien valdība lems par mācībām klātienē (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: NeONBRAND/Unsplash

Otrdien, 17. augustā, Ministru kabinets lems par klātienes mācībām skolās, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes mediju pārstāvjiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers informēja, ka otrdien, 17. augustā, gaidāms izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) ziņojums par to, kā izglītības iestādēs atsākt klātienes mācības.

Pēc Kariņa teiktā, sagaidāms, ka no šā gada 1. septembra visas skolas mācības atsāks klātienē, bet, lai tas notiktu, nevakcinētajiem skolēniem reizi nedēļa tiks veikti rutīnas Covid-19 testi. Tāpat klātienes mācības varēs notikt, lietojot sejas un deguna aizsargmaskas.

Tāpat Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvās algoritmus, kā, mainoties epidemioloģiskajai situācijai, katra skola pati varēs noteikt, kā nodrošināt mācības klātienē, ņemot vērā Veselības ministrijas izstrādātās vadlīnijas.

Premjers skaidroja, ka situācijas skolās ir atšķirīgas, piemēram, ir skolas, kur klases ir blīvas, un ir arī tādas, kas ir mazāk blīvas; tāpat ir skolas ar vienu ēku, kā arī ir skolas ar vairākām ēkām.

Plašākas detaļas Kariņš gan neatklāja, norādot, ka detaļas otrdien sniegs IZM.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu