"Nevakcinētajiem būs arvien vairāk ierobežojumi." Kariņš par Covid-19 ierobežojumiem tuvākajā nākotnē (89)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Spānijas premjerministru Ministru kabinetā.
Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar Spānijas premjerministru Ministru kabinetā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš LTV Ziņu dienesta raidījumā "Rīta Panorāma" atklāja, ka, ja tuvākajā nākotnē tiks ieviesti Covid-19 ierobežojumi, vakcinētajiem cilvēkiem dzīve nemainīsies, nevakcinētajiem cilvēkiem būs arvien vairāk ierobežojumi.

Vaicājot par to, kādi ierobežojumi varētu tikt ieviesti tuvākajā nākotnē, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš sacīja: "Pamatā var teikt, ka vakcinētajiem cilvēkiem dzīve nemainīsies, nevakcinētajiem cilvēkiem būs arvien vairāk ierobežojumi. Tie pamatā ir pulcēšanās ierobežojumi – cik cilvēki un kādos apstākļos var sanākt kopā. Nevakcinētiem cilvēkiem mēs šobrīd neplānojam jaunus ierobežojumus."

Vakcinācija pret Covid-19 nav obligāta, bet atsevišķās profesijās strādājošo pienākums, trešdien raidījumā "Rīta panorāma" pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lūgts komentēt trešdien gaidāmās protesta akcijas pret obligātu vakcināciju, premjers norādīja, ka nedz Ministru kabinets, nedz Saeima nerunā par obligātu vakcināciju pret Covid-19, bet gan pienākumu vakcinēties atsevišķu profesiju pārstāvjiem, kā piemērus minot mediķus un pedagogus.

Kariņš uzsvēra, ka iedzīvotājiem, saņemot kādu pakalpojumu, ir tiesības nesaslimt. "Es saprotu emocijas, bet mēs neesam viens otram pretinieki, jo pretinieks ir pandēmija," piebilda Kariņš.

Tāpat Ministru prezidents atgādināja, ka, epidemioloģiskajai situācijai pasliktinoties, būs jādomā par pulcēšanās ierobežojumiem, kas skars tieši nevakcinētos sabiedrības locekļus. Kariņš uzsvēra, ka pret Covid-19 vakcinētiem iedzīvotājiem netiks vērsti ierobežojumi.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts paziņoja, ka drīzumā divu nedēļu saslimstības ar Covid-19 rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju varētu sasniegt 100 gadījumu robežu, kā rezultātā stāsies spēkā jauni ierobežojumi.

"Mums šobrīd nav nekāda pamata uzskatīt, ka Latvijā saslimstība nepieaugs. Ir visi iemesli domāt, ka saslimstība turpinās augt. Pie šiem esošajiem apstākļiem, ja būtiski nemainās situācija vai drošības pasākumu politika, tad, visticamāk, skaitli 100 mēs sasniegsim tuvāko divu vai vienas nedēļas laikā," sacīja ministrs, piebilstot, ka tādā gadījumā būs pamats ieviest jaunus ierobežojumus, taču neminot konkrēti kādus.

Šobrīd, atbilstoši valdības iepriekšējiem lēmumiem, sasniedzot konkrētu saslimstības līmeni, piemēram, 100 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju divu nedēļu laikā, ierobežojumi stāsies spēkā automātiski. Šādu kārtību Ministru kabinets pieņēma 22. jūnijā.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu