Norisinās sarunu festivāla "Lampa" otrā diena (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Festivāla LAMPA pirmās dienas pasākumi
Festivāla LAMPA pirmās dienas pasākumi Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 21. augustā, Cēsīs un tiešraidē otro dienu turpināsies sarunu festivāls "Lampa", kura virstēma ir "Cieņa" un kas piedāvās vairāk nekā 200 pasākumus.

Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica skaidroja, ka cienīt otra atšķirību vai sabiedrības dažādību ne vienmēr ir viegli.

""Lampa" šogad aicināja runāt par sarežģītām tēmām - arī to, kas ikdienā liek justies neērti, atrast tēmas, par kurām iepriekš neesam domājuši, un izvērtēt, cik cieņpilni spējam pieņemt dažādo un atšķirīgo, lai kopā veidotu labāku sabiedrību,"

sacīja Morica.

Daudzas sarunas būs veltītas cilvēku labklājības emocionālajiem un mentālajiem aspektiem, skarot neērtas, mulsinošas un grūtas tēmas un jautājot, vai laimīga dzīve ir iespējama visiem. Programmā būs arī ģimenes harmonijai būtisks tēmu loks no dzemdībām un vīrieša lomas ģimenē līdz menopauzei un novecošanai jaunības kulta laikmetā.

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu kopiena aicinās uz tikšanos ar nopietnām sarunām par likumdošanu, propagandu, reliģiju, ģimeni, mentālo veselību un citām svarīgām tēmām un "Drag King" ballīti, kā arī sola atšifrēt garo burtu savirknējumu "LGBTQIA+".

Tāpat festivālā tiks veltīts vairums sarunu par cieņu pret sevi un citiem, labklājību un cilvēku attiekmsi pret vidi. Sarunu lokā būs arī tēmas par kriptovalūtu, viediem risinājumiem un vakarā gaidāms "Politiķu cepiens".

Lielākā daļa festivāla pasākumu norisināsies latviešu valodā, taču būs arī pasākumi angļu un krievu valodās ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā, bet dažiem pasākumiem tiks nodrošināts tulkojums arī zīmju valodā.

"Lampas" apmeklējums būs iespējams, tikai uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu, kas apliecina pilna vakcinācijas kursa pabeigšanu vai pārslimošanas faktu pēdējā pusgada laikā, kopā ar ID karti vai pasi. Tāpēc klātienē festivāls šogad būs pieejams apmeklētājiem no 12 gadu vecuma, un "Lampas" rīkotāji aicina vērot festivālu attālināti arī tos, kam mājās paši mazākie, jo festivāla zonās nebūs iespējams atrasties ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, to skaitā ar zīdaiņiem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu