Afganistānā vērojamas dramatiskas ainas - zīdaini pārceļ pār dzeloņstieplēm (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Dramatiskas ainas vērojamas Afganistānas galvaspilsētas Kabulas lidostā. Videoklipā, kas izplatījās sociālajos tīklos, bija redzams, kā pūlis ASV karavīriem pār sienu nodod bērnu.

Kāds karavīrs satvēra bērnu aiz rokas un nodeva kolēģiem. ASV jūras kājnieku pārstāvis piektdien apstiprināja, ka klipā redzamais karavīrs ir vienā no viņa vienībām. Bērns tika nogādāts medicīnas iestādē. Armijas pārstāvis sākotnēji nekomentēja notikuma vietas apstākļus - piemēram, kā ir ar bērna vecākiem.

ASV Aizsardzības ministrijas pārstāvis vēlāk Vašingtonā sacīja, ka viens no bērna vecākiem tajā mirklī lūdza palīdzību ASV karavīriem, jo ​​mazulis ir slims. Bērns tika pienācīgi aprūpēts, bet vēlāk viņu atdeva atpakaļ tēvam.

Armijas pārstāvis sacīja, ka viņam nav sīkākas informācijas par tēvu un bērnu, un viņš nezina, kur viņi tagad atrodas. Tas bija "līdzjūtības akts" no ASV armijas puses ārkārtas situācijā.

Tomēr sociālajos tīklos ir publicētas arī citas līdzīga rakstura bildes. Piemēram, zīdainis kāda NATO norvēģu karavīra rokās kravas lidmašīnā. ASV raidsabiedrības CBS News korespondenta Twitter kopīgotajā attēlā redzams, kā zīdainis, ietīts spožā segā, guļ klēpī pilnā ekipējumā esošam karavīram. 

Norvēģijas militārpersonu pārstāvis raidorganizācijai NRK apstiprināja tūkstošiem reižu koplietotās fotogrāfijas autentiskumu, taču nevēlējās sniegt sīkāku informāciju.

Saskaņā ar norvēģa Terje Watterdal teikto, kurš apgalvo, ka ir bijis tajā pašā lidmašīnā, vairāki bērni bijuši lidmašīnā uz Tbilisi, Gruzijā. Arī CBS žurnālists tviterī rakstīja par "lielu skaitu bērnu - no mazuļiem līdz pusaudžiem, kuri ceļo vieni". Norvēģijas Ārlietu ministrija, lai aizsargātu viņu privātumu, nevēlējās sniegt papildu informāciju par cilvēkiem, kuri atradās evakuācijas lidojumos.

Tūkstošiem afgāņu vairākas dienas drūzmējas Kabulas lidostā - cerot, ka pēc kaujinieku islāmistu talibu nākšanas pie varas varēs nokļūt drošībā ar Rietumu spēku evakuācijas lidojumiem. Daudzi cilvēki ir izmisumā, jo laika ir ļoti maz: ASV faktiski vēlas pabeigt savu karaspēka izvešanu no Afganistānas līdz 31.augustam. Un evakuācijas lidojumi no Kabulas ir atkarīgi no vairāku tūkstošu ASV karavīru aizsardzības.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu