Vēl diskutē par iespēju ļaut strādāt arī ar negatīvu testu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kristin Wilson/Unsplash

Otrdien, 24. augustā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē tika diskutēts par iespēju valdības virzītajā vakcinēšanās likumprojektā noteikt, ka varētu klātienē strādāt arī ar negatīvu Covid-19 testu.

Komisija vēl šajā jautājumā nav pieņēmusi lēmumu. Ja šāds rosinājums tiktu pieņemts gan komisijā, gan Saeimā, tas mainītu valdības virzīto vakcinēšanās likumprojektu, kurā par epidemioloģiski drošu atzīts vai nu vakcinēšanās pret Covid-19 vai pārslimošanas statuss.

Tas nozīmētu, ka strādāšana klātienē būtu attiecināta gan uz vakcinētajiem, gan uz pārslimojušajiem, gan uz cilvēkiem ar negatīvu Covid-19 testu.

Atbalstu šādam risinājumam komisijas sēdē pauduši arī deputāti Juris Rancāns (JKP), Ainars Latkovskis (JV), Raimonds Bergmanis (ZZS) un Māris Možvillo (PCL). Deputāti norādīja, ka tā kā Saeimas sēdēs deputātiem būs ļauts piedalīties ar negatīvu testu, tad tai arī būtu jābūt kā vispārīgai pieejai sabiedrībā.

Šodien jau ceturto stundu notiek Aizsardzības komisijas sēde, kurā deputāti izskatīs vairāk nekā 160 saņemtus priekšlikumus grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Kā ziņots, augusta sākumā Saeima konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz arī prasību pēc šāda Covid-19 sertifikāta veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu