Madara Biedriņa atklāj, kāpēc ar ģimeni pameta ASV un atgriezās uz dzīvi dzimtenē (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Intervijā žurnālam "Santa" Madara Biedriņa atklāj patiesos iemeslus, kādēļ pēc ilgas dzīvošanas ASV kopā ar ģimeni pārvācās uz dzimteni. 

Jaunākajā intervijā Madara atklāj, ka tieši Andris bijis tas, kurš runājis par atgriešanos Latvijā. "Andris vienmēr teica, ka vēlas atgriezties dzimtenē. Un mums abiem bija svarīgi, lai mazbērni pazīst savus vecvecākus. Mēs piedzīvojām situāciju, kad pēc vairāku mēnešu neredzēšanās Emīls savus vecvecākus vairs neatpazina. Ekrānierīces nevar aizstāt tiešo kontaktu: parunāšanos, rotaļāšanos, apmīļošanos. Andra mammai Emīls bija pirmais mazbērns, viņa ļoti viņu gaidīja.

Un mums šķita egoistiski, ka Latvijā esam tikai trīs vasaras mēnešus, bet pārējo laiku vecvecāki mazbērnu nesatiek.

Andris arī ļoti ilgojās pēc mājām. Vēl sapratām: ja neatgriezīsimies, bērni kļūs par amerikāņiem. Lai kā mēs necenstos viņus audzināt latviskā garā. Sākot apmeklēt bērnudārzu, Emīls pārstāja runāt latviski. Tas man bija šoks. Kad atbraucām uz Latviju, vecvecāki ar viņu runāja latviski, bet viņš atbildēja angliski. Tik ātri tas notiek, ja ikdienā dzīvo citā valodas telpā.

Ja mēs Amerikā būtu palikuši ilgāk, domāju, ka Emīls šo valsti izjustu arī kā savu dzimteni.

Jo vietas, skaņas, smaržas jau arī veido tās netveramās, bet mīļās atmiņas, kas mums saistās ar dzimteni," intervijā žurnālam "Santa" atklāj Biedriņa.

Kā zināms, Biedriņu pāris apprecējās 2012. gadā. Pāris ir vecāki trim bērniem - Emīlam, Elizabetei un Jasmīnai.

Pilnu interviju ar Madaru Biedriņu lasiet žurnāla "Santa" septembra numurā!

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu