Līdz 10. septembrim Dānijā plānots atcelt visus Covid-19 dēļ spēkā esošos ierobežojumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Markus Winkler/Unsplash

Līdz 10. septembrim Dānijā atcels visus Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, piektdien, 27. augustā, paziņojušas veselības amatpersonas, norādot, ka, pateicoties plašajai vakcinācijas aptverei, vīruss draudus sabiedrībai vairs nerada.

Pilnībā vakcinējušies vairāk nekā 70% dāņu.

"Epidēmija ir pakļauta kontrolei, mums ir vakcinācijas līmeņa rekords. Līdz ar to 10. septembrī mēs varam atcelt īpašos noteikumus, kas mums bija jāievieš cīņā pret Covid-19,"

paziņojumā apliecināja veselības ministrs Magnuss Heunike.

"Epidēmija nav beigusies,"

uzsvēra ministrs, brīdinot, ka valdība nekavēsies "rīkoties ātri, ja pandēmija atkal apdraudēs sabiedrības pamata funkcijas".

Dānija bija viena no pirmajām valstīm, kas jau 2020.gada martā daļēji ieviesa karantīnas režīmu stingrā formā, slēdzos skolas, nebūtiskos uzņēmumus un pakalpojumus.

Pandēmijas laikā tā atviegloja un pastiprināja ierobežojumus, bet aprīlī ieviesa "koronapases". To īpašnieki varēja apmeklēt kinoteātrus, fitnesa centrus, frizētavas, restorānus un citas iestādes.

Šī prasība attiecība uz dažām iestādēm, arī muzejiem, tika atcelta 1. augustā, citām to atcels 1. septembrī, tomēr attiecībā uz naktsklubiem un citiem lieliem pasākumiem tā būs spēkā līdz 10. septembrim.

Maskas sabiedriskajā transportā nav obligātas kopš 14. augusta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu