Rīdziniekiem problēmas ar auto novietošanu daudzdzīvokļu namu pagalmos (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Rīgas pašvaldības policija/Publicitātes foto

Rīdziniekiem, kas dzīvo Raņķa dambja apkaimē, ir problēmas ar auto novietošanu pie sava daudzdzīvokļa nama. Vietas trūkuma dēļ, autovadītāji savus auto novieto vietās, kur tas nav atļauts un riskē sanemt sodus. Maģistrālā iela – Raņķa dambis -, kas stiepjas gar daudzdzīvokļu namu masīvu un kur bija iespējams novietot automašīnas, nu arī ir tabu – izvietotas apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, tādējādi pašvaldība apkaimes iedzīvotājiem sagādājusi vēl lielākas problēmas, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Šoferiem liegts novietot automašīnas arī uz daudziem noasfaltētajiem ceļiem pie mājām, jo tur, kā to traktē pašvaldības policisti, novietotie spēkrati traucētu piebraukt operatīvajiem dienestiem (ceļi ir par šauru). Ja autovadītāji cenšas parūmēties, atstājot transportlīdzekļus daļēji ārpus asfaltētās daļas, tas tiek traktēts kā zaļās zonas izbraukāšana, par ko arī soda.

"Ja laikus pārrodas no darba, tad viss kārtībā, bet, ja aizkavējas, tad vietu pietrūkst. Pats arī esmu dabūjis protokolu,"

stāsta Roberts.

Ja pagalmā vietu automašīnu novietošanai pietrūkst, apkaimes iedzīvotāji auto novieto maģistrālās ielas, Raņķa dambja, malā, kur, kā norādīja uzklausītie, to pat savulaik ieteica darīt pašvaldības policisti, kuri bija ieradušies pagalmos, lai sodītu par auto novietošanu neatļautās vietās.

"Ierodoties sodīt pagalmā, pirms mēneša man personīgi pašvaldības policists ieteica atstāt uz šīs ielas, šodien redzu, ka arī tur liek sodus! Par ko? Mašīnas nevienu tur netraucēja, bet tagad traucē?"

stāsta vietējā iedzīvotāja.

Raņķa dambja malā atstātos auto soda, pamatojoties uz faktu, ka ielas sākumā ir apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma zīmes, kas uzstādītas pavisam nesen, bet iedzīvotāji tās nav pamanījuši.

Rīgas dome Satiksmes departamentā raidījumam norādīja, ka zīmju izvietošana saistīta ar sabiedriskā transporta joslas izveidi, uzsverot, ka sabiedriskais transports ir prioritārāks, nekā privātais transports.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu