Lai iepazīstinātu ar veselīga uztura paradumiem, Labklājības departaments rīko bezmaksas nodarbības grūtniecēm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Yan Krukov/Pexels.com

Rīgas domes Labklājības departaments rīko bezmaksas nodarbības grūtniecēm. Šajās nodarbībās varēs uzzināt par veselīga uztura paradumiem grūtniecības laikā un piebarojumu bērnam pirmajos dzīves sešos mēnešos.

Tieši grūtniecība ir īpaši nozīmīgs laiks sievietes dzīvē, kad vairāk pievērst uzmanību pārtikas produktu izcelsmei un ēšanas paradumiem, jo no tā atkarīga gan grūtniecības norise, gan gaidāmā bērna veselība tuvākajā un tālākajā nākotnē.

Veselīgs un sabalansēts uzturs ļauj nodrošināt organismu ar nepieciešamo enerģiju, olbaltumvielu, ogļhidrātu, tauku, vitamīnu un minerālvielu daudzumu, uzņemot tos ar pārtikas produktiem.

Nodarbības būs iespēja uzzināt atbildes uz visiem sev interesējošie jautājumiem saistībā ar uzturu grūtniecības laikā.

Nodarbībās tiek apskatītas tēmas par sabalansētu uzturu grūtniecības un zīdīšanas periodā, pārmaiņām organismā, uztura paradumu maiņu, optimālu svara pieaugumu grūtniecības laikā, uztura ietekmi uz vēl nedzimuša bērna veselību, pēcdzemdību depresiju un tās saistību ar uzturu, kā arī par veselīgu un sabalansētu piebarošanu bērnam pēc sešu mēnešu sasniegšanas.

Lai palīdzētu nostiprināt nodarbības laikā iegūtās zināšanas, pēc nodarbības dalībniekam tiks izsniegtas recepšu grāmatas "Veselīga maltīte bērniem".

Apmeklējot nodarbību tiešsaistes režīmā, grāmatu dalībnieks varēs izņemt Alauksta ielā 21.

Nodarbības sāksies no 1. septembra sadarbībā ar SIA "OnPlate".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu