Pēc haosa Beļģijas "Grand Prix" F-1 plāno veikt izmaiņas sacensību noteikumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
(no kreisās) Džordžs Rasels, Makss Verstapens un Luiss Hamiltons
(no kreisās) Džordžs Rasels, Makss Verstapens un Luiss Hamiltons Foto: SIPA/Scanpix

Pēc lietus nomāktā Beļģijas "Grand Prix", kurā uzvarētājs tika noskaidrots vien pēc diviem aizvadītiem apļiem, Pirmās formulas (F-1) vadība plāno veikt izmaiņas noteikumos, lai līdzīga situācija neatkārtotos.

Jau ziņots, ka svētdien lietainos laika apstākļos Verstapens no "Red Bull" komandas tika pasludināts par uzvarētāju pēc niecīga apļu skaita veikšanas trasē.

Spēcīgais lietus padarīja Spā trasi nedrošu braukšanai, bet divi apļi aiz drošības mašīnas saskaņā ar noteikumiem bija pietiekami, lai sacensības varētu uzskatīt par notikušām un desmit labākajiem braucējiem piešķirt pusi punktu.

Piloti kritizēja punktu piešķiršanu, kas "Red Bull" braucējam un kvalifikācijas uzvarētājam Verstapenam ļāva samazināt brita Lūisa Hamiltona pārsvaru kopvērtējumā līdz trim punktiem.

Gan britu raidorganizācija BBC, gan žurnāls "Autosport" ziņo, ka F-1 vadība pēc sacīkstēm Spa trasē vēlas mainīt noteikumus.

"McLaren" izpilddirektors Zeks Brauns "tviterī" raksta: "Noteikumi vēsta, ka pēc dažu apļu veikšanas tās var saukt par sacensībām. Es domāju, ka tas ir jāpārskata."

"Nedomāju, ka ir kāds, kurš apgalvotu, ka laika apstākļi bija tādi, lai droši varētu sacensties, taču mums kā sporta veidam ir vajadzīgs labāks risinājums šāda tipa

situācijām," raksta Brauns.

F-1 komandas "Alfa Romeo" pirmdienas paziņojumā teikts, ka "lēmums neaizvadīt sacīkstes šādos apstākļos būtu pareizs, aizsargājot pilotu, tiesnešu un skatītāju drošību".

"Tomēr šādā situācijā būtu bijis jārīkojas atbilstošāk, vispār nerīkojot tādas "sacīkstes", ko mēs pieredzējām," teikts komandas paziņojumā. "Mēs ceram, ka tika gūta mācība, kas uzlabos mūsu darbu nākotnē un kas mūsu sporta atbalstītājiem sniegs to, ko viņi ir pelnījuši."

Jau ziņots, ka aiz Verstapena kā otrais finišēja "Williams" britu pilots Džordžs Rasels, pirmo reizi kāpjot uz F-1 goda pjedestāla, bet pasaules čempions Hamiltons no "Mercedes" finišēja trešais 2,601 sekundi aiz Verstapena, un pirmajam trijniekam pat tika sarīkota apbalvošanas ceremonija.

Sacensību pārcelšana uz pirmdienu nebija iespējama, jo Beļģijā tika aizvadītas pirmās no trijām sacīkstēm trijās nedēļas nogalēs, nākamnedēļ sacenšoties Nīderlandē un aiznākamnedēļ Itālijā.

"Mercedes" pilots soms Valteri Botass un Lenss Strols no "Aston Martin" sacensības svētdien sāka ar šādām sacīkstēm īpaši neizdevīgo piecu starta vietu sodu par pirmā apļa avāriju pēdējās sacensībās pirms četrām nedēļām Ungārijā. Botass finišēja 12.vietā, bet Strols - pēdējais.

Ceturto vietu Spā trasē ieņēma Daniels Rikjardo no Austrālijas ("McLaren"), piekto - "Aston Martin" pilots vācietis Sebastians Fetels, sesto - francūzis Pjērs Gaslī no "AlphaTauri".

Pēc 12 posmiem kopvērtējuma līderis ar 202,5 punktiem ir Hamiltons, bet Verstapens viņam zaudē tikai trīs punktus. 113 punkti ir Norisam, 108 - Botasam un 104 - Verstapena komandas biedram Peresam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu