Muižniece: Nedaudz vairāk par 1 procentu bērnu tiks izvēlēta mājmācība (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Mazliet vairāk par 1% bērnu tiks izvēlēta mājmācība, tādējādi vecāki paužot iebildumus pret testēšanu skolās, intervijā laikrakstam "Diena" sacīja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Viņa piebilda, ka konkrētus datus varēs uzzināt pēc 5. septembra, kad tie tiek ievadīti Valsts izglītības informācijas sistēmā.

"Vērojot, kas notiek soctīklos, var manīt, ka notiek viļņošanās un būs vecāki, kas šādu mācību formātu saviem bērniem izvēlēsies. Tā ka tas nekādā ziņā nav bubulis, no kā baidīties.

Jāuztraucas par to ir tikai tad, ja vecāki netiek ar šo pienākumu galā. Pati kā pedagogs zinu, cik tas ir liels darbs," sacīja ministre.

Viņa atzina, ka mājmācības var īstenot, ja vecāki ir pārliecināti, ka varēs nodrošināt kvalitatīvu izglītību, bet piebilda, ka viņa noteikti tādu variantu neizvēlētos.

Jau ziņots, ka jaunajā mācību gadā 672 izglītības iestādēs skolas solos sēdīsies 218 773 skolēni, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informācija. Dati par izglītojamo skaitu gan var tikt precizēti pēc 5. septembra, kad skolas būs ievadījušas informāciju Valsts izglītības informācijas sistēmā (VIIS).

Jaunajā mācību gadā pašvaldībās darbu sāks apmēram 40 sākumskolas, 235 pamatskolas, 277 vidusskolas, tajā skaitā ģimnāzijas, kā arī 44 speciālās izglītības iestādes, viena vakara un neklātienes skola un trīs profesionālās pamata un vidējās izglītības iestādes.

Šogad reorganizāciju piedzīvoja vismaz 33 skolas, bet vēl piecas skolas tika likvidētas. 17 reorganizācijas procesi saistīti ar izglītības iestādes pakāpes maiņu, 11 reorganizācijas procesos tiks apvienotas izglītības iestādes, pieci procesi beigsies ar skolas likvidāciju.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu