"Lausanne" sastāvā Ķēniņš izcīna otro uzvaru IIHF Čempionu līgas spēlē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 4. septembrī, Latvijas hokejista Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Šveices komanda "Lausanne" otro reizi uzvarēja Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas grupu turnīra spēlē.

"Lausanne" C grupā ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Kārdifas "Devils" no Lielbritānijas.

Ķēniņš spēles laikā izdarīja piecus metienus, nopelnīja divas soda minūtes, bloķēja trīs metienus un nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Vēl šajā grupā Manheimas "Adler" "bullīšos" ar 2:1 uzvarēja Raumas "Lukko".

Pēc četrām spēļu kārtām pa astoņiem punktiem iekrājušas "Adler" un "Lukko", "Lausanne" seko ar pieciem punktiem, bet par diviem mazāk ir "Devils".

Citā spēlē Kristera Gudļevska pārstāvētā Slovākijas komanda Bratislavas "Slovan" mājās ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) piekāpās "Fribourg" no Šveices.

Gudļevskis atvairīja 27 no 28 metieniem. Otrie vārti tika gūti, kad Gudļevskis bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju.

Otrā šīs grupas spēlē "Leksands IF" no Zviedrijas ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) uzvarēja Čehijas klubu Tršinecas "Ocelārži".

Zviedrijas un Šveices komandas ar 12 punktiem ir F grupas tabulas augšgalā, bet "Ocelārži" un "Slovan" pagaidām ir bez punktiem.

Tikmēr Māra Bičevska pārstāvētā Čehijas komanda "Mlada Boleslav" B grupā viesos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) zaudēja Helsinku IFK.

Bičevskis nospēlēja 15 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem un uzvarēja astoņos iemetienos. Viņš nopelnīja neitrālu lietderības koeficientu.

Zviedrijas klubs Gēteborgas "Frolunda Indians" mājās ar 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 1:0) papildlaikā uzvarēja Cīrihes "Lions".

Astoņus punktus nopelnījušas "Frolunda Indians" un IFK, "Lions" seko ar septiņiem punktiem, bet Čehijas klubs nopelnījis vienu punktu.

Čempionu līgā spēlē 32 komandas, kas sadalītas astoņās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pamatturnīrs noslēgsies 13. oktobrī, kad katra komanda būs grupā aizvadījusi pa sešām spēlēm. Pēc tam sāksies izslēgšanas turnīrs, kura kulminācija būs 2022. gada 1.martā, kad iecerēts fināls.

2020./2021. gada sezonā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs netika izspēlēts.

2019./2020. gada sezonā CHL finālā Gēteborgas "Frolunda Indians" ar 3:1 uzvarēja Hradeckrālovas "Mountfield", kuras sastāvā bija Oskars Cibuļskis.

Turnīrs pirmo reizi notika 2014./15. gada sezonā. Tajā līdz šim nekad nav spēlējušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu