Retā operācijā Izraēlā ķirurgi atdalījuši ar galvām kopā saaugušus gadu vecus dvīņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vienu gadu vecās dvīņu meitenes, kas piedzima ar kopā saaugušiem pakaušiem, nu viena otru ieraudzījušas pirmo reizi pēc tam, kad Izraēlā tika veikta reta operācija, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

12 stundu ilgā operācija Soroka medicīnas centrā notika pagājušajā nedēļā. Tā prasīja vairākus mēnešus ilgu gatavošanos, un tajā bija iekļauti galvas ādas transplanti abiem mazuļiem. Procesā bija iesaistīti desmitiem ekspertu no Izraēlas un ārvalstīm.

Meitenes, kuras nav nosauktas vārdos, atveseļoties labi. "Viņas elpo un ēd pašas," Izraēlas 12. kanāla ziņām sacīja Sorokas plastiskās ķirurģijas nodaļas vadītājs Eldads Silberšteins.

Šāda operācija, kas visā pasaulē veikta vien 20 reižu, Izraēlā veikta pirmo reizi.

Mēnešus pirms operācijas galvā tika ievietoti piepūšami silikona maisiņi un periodiski paplašināti, lai izstieptu ādu. Pēc tam jaunā āda tika izmantota, lai noslēgtu galvas pēc galvaskausu rekonstrukcijas. Sagatavošanās ietvēra arī dvīņu 3D modeļa izveidi, stāstīja Soroka galvenais neiroķirurgs Mikijs Gideons.

"Mums par prieku viss notika tā, kā bijām cerējuši," viņš piebilda. Paredzams, ka meitenes, kas dzimušas 2020. gada augustā, dzīvos pilnīgi normālu dzīvi.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu