Amatpersona no avarējuša auto izvelk cietušos un aptur spēcīgu asiņošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts robežsardzes emblēma.
Valsts robežsardzes emblēma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rēzeknes novadā pagājušajā svētdienā robežsargs pa ceļam uz komandējumu izvilcis no avarējuša auto cietušos un vienam no cietušajiem apturējis spēcīgu asiņošanu. 

Svētdienas vakarā amatpersona, dodoties uz komandējuma vietu, Maltas pagastā pamanīja uz autoceļa braucamās daļas avarējušu transportlīdzekli, kas apgāzies uz jumta. Robežsargs pieskrēja pie avarējušas automašīnas, no kuras tecēja benzīns, un konstatēja tajā četras personas ar negadījumā gūtiem miesas bojājumiem.

Robežsargs izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un nogādāja personas drošā attālumā no avarējušas automašīnas.

Apskatot cietušās personas, robežsargs konstatēja, ka trīs personas atrodas stabilā stāvoklī, savukārt viena persona ir guvusi spēcīgu galvas traumu, kā rezultātā ir radusies spēcīga asiņošana.

Lai apturētu asiņošanu, robežsargs, izmantojot robežsardzes dienestā iegūtās pirmās palīdzības iemaņas, izveidoja spiedošo pārsēju, pēc kā asiņošana tika apturēta.

Pēc neilga brīža notikuma vietā ieradās atbildīgie dienesti.

Mediķi vienu personu nogādāja uz slimnīcu, pārējiem negadījumā cietušajiem hospitalizācija nebija nepieciešama.

Vēlāk robežsargs kā aculiecinieks sniedza liecības Valsts policijas amatpersonām.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu