"Tāds viņš laikam ir..." Miks Šūmahers veltījis asu kritiku bieži nopeltajam krievu pilotam Mazepinam (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ņikita Mazepins un Miks Šūmahers
Ņikita Mazepins un Miks Šūmahers Foto: SIPA/Scanpix

Pēc aizvadītajā nogalē aizvadītās Nīderlandes "Grand Prix" starp Pirmās formulas (F-1) komandas "Haas" pilotiem Ņikitu Mazepinu un Miku Šūmaheru izveidojusies nelabojama plaisa. Tā sarunā ar "Sky Sport" atzina Šūmahers.

Kas notiek, kad tehnoloģiski neattīstītākā sastāvā uzņem divus F-1 debitantus? Izveidojas pārliecinoši vājākā komanda F-1 čempionātā. Tieši tā var raksturot "Haas" līdzšinējo 2021. gada sezonu.

Tik vājām komandām kā "Haas" šosezon ir svarīgi, lai tās piloti strādā harmonijā un kopēja mērķa labad, nevis iesaistās savstarpējā konfliktā. Spriežot pēc Mika Šūmahera teiktā "Haas" komandā šobrīd sastopams otrais variants.

Mazepins jau pirms savas F-1 karjeras vairākkārt izpelnījās kritiku par agresīvu un pat pārgalvīgu braukšanu. Arī pirmajās sacīkstēs krievu pilots cieņpilnus komentārus no pieredzējušāko amata brāļu puses neizpelnījās. Tomēr šķiet, ka tagad mērs ir pilns pat Mazepina komandas biedram Šūmaheram.

Vispirms abi piloti gandrīz "saķērās" Nīderlandes "Grand Prix" kvalifikācijā, kā rezultātā cieta Šūmahera drauga un četrkārtējā čempiona Sebastiana Fetela apļa laiks. Pēc kvalifikācijas Mazepins notikušajā vainoja Šūmaheru, norādot, ka šajā situācijā priekšroka bijusi tieši viņam, ne viņa komandas biedram.

Pašas sacīkstes gaitā Mazepins Šūmaheru Zanvūrtas trases taisne teju "atstāja" sienā, veicot agresīvu aizstāvēšanās manevru.

Pēc sacīkstēm par šo gājienu ļoti nepamierināts bija Šūmahers: "Tāds viņš laikam ir. Šķiet, ka viņa galvā ir šī vēlme būt priekšā man, neskatoties ne uz ko. Un ar to viss ir kārtībā, man nekas nav pretim. Bet, ja pret komandas tik agresīvi jāaizstāvas situācijā, kurā nav ko iegūt... Manuprāt, tā nav pareizā attieksme."

Šūmaheram tika vaicāts, vai fakts, ka "Haas" piloti ir spējīgi sacensties tika savā starpā situāciju nemaina, jaunais braucējs atbildēja noliedzoši: "Tas neattaisno faktu, ka viņš mani gandrīz iestūma sienā. Viņš mani gandrīz iestūma pitstopu joslā. Manuprāt, tā nav pareizā attieksme. Mums par šo būtu jāaprunājas ar komandu."

Vaicāts par to, vai viņa un Mazepina attiecību uzlabošanās ir reāla, Šūmahers atbildēja ne pārāk optimistiski: "Godīgi sakot, domāju, ka nē."

Neskatoties uz abu jauno pilotu saspīlētajām attiecībām, "Haas" vienība nesen paziņoja, ka arī nākamajā sezonā viņu braucēju duets paliks nemainīgs.

Šosezon "Haas" vienība, kā jau minēts ir pārliecinoši sliktākā F-1 čempionātā. ASV bāzētā komanda ir vienīgā, kurai nav izdevies izcīnīt čempionāta ieskaites punktus. Pie tam, 13 šīs sezonas sacīkstēs neviens no "Haas" pilotiem nav bijis pat tuvu ieskaites punktiem. Šūmahers Ungārijas "Grand Prix", kurā rūtaino karogu sagaidīja 13 piloti, finišēja 12. vietā, tomēr 10. pozīcijā esošais Kimi Raikonens bija tālu priekšā jaunajam vācu pilotam. 

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu