Jutas Valdmanes mīļotais pirmo reizi apciemo savas dzimtas mājas Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Influencere, permanentā grima meistare Juta Jemeļjanova (iepriekš Valdmane), kurai ir attāluma attiecības ar ASV dzīvojošo treneri Juri Kupri, nu mīļotajam izrādījusi viņa dzimtas mājas Latvijā. 

Valdmanes mīļotais Juris Kupris, pirmo reizi ciemojoties Latvijā, apskatījis savas ģimenes mājas Asarē. Vietnē "Instagram" Juris publicējis fotogrāfijas, kurās apskatāmas dzimtas mājas. 

"Pēdējā pietura šodien Asarē bija vecvecāku māja/šķūnis. Manu vectēvu aicināja pamest Latviju Otrā pasaules kara laikā. Viņi aizbrauca ar to, ko varēja panest. Tātad ar diviem bērniem, sievu grūtnieci un viņa māti. Vācijā viņi sēdās laivā un devās uz Elisa salu Ņujorkā.

Sākot ar neko vairāk kā rupjmaizes ieraugu, ko mana vecmāmiņa bija paņēmusi līdzi un vectēva galdniecības prasmēm, viņi radīja jaunu dzīvi sev un saviem pieciem bērniem!

Šodien dzimtas mājās bija pārsteidzoši redzēt, ka tur joprojām atrodami 100 gadus veci lauksaimniecības darbarīki, kā arī daudzi citi ar rokām darināti trauki un malkas krāsns, kas iebūvēta mājas sienā, burtiski solis atpakaļ laikā. Patiesi pārsteidzoša pieredze un sajūta, ka man ir ļoti paveicies zināt, no kurienes es nāku," rakstīja Juris Kupris. 

Juris kopā ar Jutu apmeklēja ne tikai savas dzimtas mājas, bet arī kapsētu, kurā dus viņa radinieki.

"Šodiena bija ļoti īpaša, es devos uz pilsētu, kurā dzīvoja mani vecvecāki, un izrādīju cieņu savām vecmāmiņām, bērniņam Laimiņai, kura nomira, kad viņai bija mēnesis, 1941. gadā, kā arī manam onkulim Valdim Kuprim. Mans tēvocis bija ne tikai ārkārtīgi talantīgs gleznotājs. Labdarībai, īpaši ar latviešu bāreņiem, viņa sirdī bija īpaša vieta. Atceros, kā viņš iepakoja milzīgas kastes ar rotaļlietām, apģērbu un velosipēdiem un aizveda tās uz Latvijas bērnu namiem," rakstīja Juris. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu