Afganistānā jau trešo dienu turpinās protesti pret radikālo islāmistu grupējumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Afganistāna.
Afganistāna. Foto: Khwaja Tawfiq Sediqi

Afganistānā jau trešo dienu turpinās protesti pret radikālo islāmistu grupējumu, neraugoties uz talibu centieniem iebiedēt opozīciju.

Kabulā grupa sieviešu devās gājienā no pārsvarā hazareju apdzīvota rajona Kabulas rietumos, lai protestētu pret talibu izveidoto valdību.

Protestētājas skandēja "Valdība bez sievietēm būs neveiksme" un viņu plakāti vēstīja "Darbu, izglītību un brīvību", liecina sociālajos medijos publiskotie video.

Talibi otrdien nāca klajā ar pagaidu valdības sastāvu, kurā nav pārstāvēta neviena sieviete. Valdībā nav pārstāvēti arī hazareji, kas ir trešā lielākā etniskā grupa Afganistānā. Iepriekšējā talibu režīma laikā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados hazareji tika vajāti.

Vietējie mediji ir pārstājuši ziņot par protestiem, kopš talibi uz laiku aizturēja grupu žurnālistu, kas otrdien atspoguļoja protestus pret Pakistānas ietekmi Afganistānā.

Talibi otrdien apspieda protestus arī Herātā, Gaznī un Feizābādā un citās vietās.

Herātas provincē, talibiem atklājot uguni pret protestētājiem, tika nogalināti vismaz divi protestētāji un septiņi ievainoti, ziņu aģentūrai DPA atklāja kāds vietējais iedzīvotājs.

Savukārt kāda bijusī amatpersona aģentūrai apstiprināja, ka Gaznī aizturēti vairāki protestētāji.

Talibu preses pārstāvis žurnālistiem "WhatsApp" grupā šodien pavēstīja, ka visi, kas vēlas rīkot mierīgas demonstrācijas, var to darīt, bet tam jāsaņem varasiestāžu atļauja.

Talibu preses pārstāvis norādīja, ka protestētāji apvaino talibu līderus, lai izprovocētu sadursmes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu