Kobes Braienta izvarošanas lietā parādījušies šokējoši jaunumi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kobe Braients
Kobe Braients Foto: AFP/SCANPIX

18 gadus senajā lietā, kurā izvarošanā tika apsūdzēts leģendārais basketbolists Kobe Braients, klajā nākušas šokējošas detaļas.

2003./2004. gadā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā Kobe Braients regulāri bija spiests pēc spēlēm pa taisno doties uz tiesas sēdēm un otrādi. Tas tā bija tāpēc, ka leģendārais basketbolists tika apsūdzēts sievietes izvarošanā.

Braients un apsūdzību cēlusī sieviete pēcāk nonāca pie abpusējas vienošanās un konkrētā lieta tika izbeigta. Tomēr Kobes reputācija bija guvusi traipu, kas līdz galam nav zudis arī pēc viņa traģiskās bojāejas.

18 gadus pēc Braienta skandāla ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) nācis klajā ar jaunu informāciju konkrētajā lietā.

Kā vēstīts FIB ziņojumā, Braients neilgi pēc lietas uzsākšanas saņēmis piedāvājumu, kurā norādīts par trīs miljonu ASV dolāru samaksu vīrietis vārdā Patriks Greibers "parūpētos, ka Braienta problēma ar seksuālās vardarbības skandālu pazustu".

Braienta pārstāvji pēc šādas vēstules uzreiz devušies pie Losandželosas varas iestādēm, lai liecinātu par konkrēto piedāvājumu. Pratināšanas laikā Geibers esot atklājis, ka bijis gatavs "ietekmēt" konkrētās sievietes nostāju un, ja viņa apsūdzību neatceltu arī pēc tam, tad viņš esot bijis gatavs "ar problēmu tikt galā pavisam".

Geibers par šo Braientam izteikto piedāvājumu tika notiesāts uz trim gadiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu