Rūta Reinika atklāj, vai viegli sastrādāties ar brāli Lauri Reiniku (6)

Foto: instagram/laurisreiniks
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nu jau vairāk kā divas nedēļas Latvijas grāmatu veikalos var iegādāties brāļa un māsas Laura Reinika un Rūtas Reinikas-Preisas kopdarbu - interaktīvu dzejoļu un krāsojamo grāmatu "Ričijs Rū rīko koncertu", kas papildināta ar 11 dziesmu un to instrumentālo pavadījumu albumu.

Kas tieši pamudināja – Rūtu un Lauri sadarboties un radīt šo jauno kopprojektu? Izrādās, ka projekta idejas autore ir Rūta Reinika-Preisa, kas uzrunāja savu brāli Lauri Reiniku, kas māsas mudināts un iedvesmots pārvērta dziesmās vecmammas Veronikas Reinikas radītos dzejoļus bērniem.

"Šķirstot senāk izdotos vecmāmiņas dzejoļu krājumus, radās vēlme tiem piešķirt jaunu elpu. Iedzīvināt tos gan vizuālā, gan muzikālā formā, lai dēliņam Ričardam atstātu jauku ģimenes piemiņu un mums ikdienā būtu ko lasīt, klausīties un dziedāt. Vēlējos radīt grāmatiņu ar ilustrācijām, kādas bija manā bērnībā – sirsnīgas, mīļas un ar saprotamiem tēliem. Māksliniece Guna Miķelsone brīnišķīgi šo sajūtu uztvēra un radīja visus tēlus," ar bērnu grāmatas tapšanas procesu iepazīstina Rūta Reinika- Preisa.

Laura Reinika komponētās dziesmas no jaunā kopdarba "Ričijs Rū rīko koncertu" ir ļoti melodiskas, tādēļ vaicājam, vai Rūtas dēliņš Ričards jau arī zina dziesmiņas un dungo līdzi?

"Vēl jau nedungo līdzi, jo viņš ir tikai pusotru gadu vecs, bet dēliņš toties dejo pie šīm dziesmām. Katru dienu liek man vai nu tālrunī, vai datorā ieslēgt kādu no jaunā albuma dziesmām un dejo līdzi. Jāteic, ka vismazāk viņam patīk lēnā dziesmiņa, ko esmu iedziedājusi, jo pie šīs dziesmiņas viņš nevar izdejoties," sarunā ar "Apollo.lv" pastāsta Rūta.

Interesanti, ka tieši mazais Ričards bija pirmais, kas klausījies Laura Reinika komponētās bērnu dziesmas un izdzirdot tās, atskaņotas uz klavierēm, priecājies un dejojis līdzi.

"Mūsu Ričijs momentā bija pārņemts ar šīm dziesmām. Piemēram, dziesma "Muša Kuša"" ir otra populārākā aiz "Ričijs Rū", jo arī mammas mums sūta video, kuros bērni dejo līdzi. Esmu izveidojusi "Instagram" profilu "Ričijs Rū", kur publicēju mammu iesūtītos video.

Ik dienu māmiņa man atsūta vai nu video, vai bildes, kuros bērni priecājas par jauno grāmatiņu, šķirsta, lasa, vai dejo līdzi dziesmām.

Ļoti aktīvi vecāki dalās un mums bija liels gandarījums, ka jaunā grāmatiņa aizgāja kā tāds vilnis pie lasītājiem, un divu nedēļu laikā šī ir viena no labāk pirktajām grāmatām. Tāpēc ir liels prieks, ka šis projekts iedzīvojas sabiedrībā un patīk vairs ne tikai mūsu Ričiņam, bet daudziem citiem bērniem," pastāsta Rūta.

Vai māsai un brālim ir viegli sadarboties un sastrādāties, jo Lauris un Rūta vēl paši bija mazi ķipari, kad jau kopā darbojās uz skatuves un kļuva populāri visā Latvijā?

"Patiesībā sadarbība mums norit gludi. Jāteic, ka sākotnēji mums bija neliela nesaprašanās, bet apsēdāmies un izrunājāmies, sadalījām pienākumus un turpinājām strādāt. Kļuvām par partneriem," teic Rūta.

Vaicājot, kādas ir brāļa un māsas attiecības, Rūta tās raksturo kā labas: "Kopš ģimenē ir ienācis mans dēliņš Ričiņš, mēs satiekamies biežāk. Man patīk tā radu būšana. Gan Laurim gribās satikt biežāk Ričiņu, gan arī Ričiņam gribās satikties ar Lauri. Pēc tam jau atkal visi dodamies savos darbos un kā jau mēs visi zinām, dienas paskrien nemanot. Tāpat ciemojamies pie vīra radiem un pie manējiem."

Jau 5. decembrī Rūtu un Lauri arī redzēsim uz skatuves Rīgā, VEF Kultūras pilī, kur notiks "Ričijs Rū rīko koncertu" pirmizrāde, bet jau pēc tam sāksies koncerttūre pa visu Latviju. Koncertā skanēs gan dziesmas no "Ričijs Rū" albuma, gan arī Laura Reinika dziesmas Ziemassvētku noskaņās.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu