Koronavīrusa saslimšanas uzliesmojums atklāts divos sociālās aprūpes centros Kurzemē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sociālais aprūpes centrs. Ilustratīvs foto.
Sociālais aprūpes centrs. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koronavīrusa saslimšanas uzliesmojums atklāts divos sociālās aprūpes centros Kurzemē - Valsts sociālās aprūpes centra "Kurzeme" Dundagas filiālē un Latvijas Sarkanā krusta sociālās aprūpes centrā "Venta" Kuldīgā. Atsevišķi saslimšanas gadījumi pagājušajā nedēļā konstatēti vēl četros sociālās aprūpes namos, vēstī raidījums "Panorāma".

Lielākoties vakcinētajiem pensionāriem slimības gaita ir vieglā formā. Šīs nedēļas pārbaudes uzrādīja nepatīkamu ainu, atklājot uzliesmojumus divās vietās.

Dundagas sociālās aprūpes centrā slimība skārusi jau 80 cilvēku - gan centra klientus, gan darbiniekus. Tur visi klienti ir vakcinēti un lielākajai daļai slimība noritējusi bez simptomiem - vairākums jau atveseļojušies.

Savukārt Kuldīgas sociālās aprūpes namā "Venta", kur daļa klientu nav potēti pret Covid-19, saslimuši 20 cilvēki, daļai nevakcinēto pacientu ir smaga slimības gaita.

Kas Dundagas sociālās aprūpes centrā ienesis infekciju, nav zināms. Tas varētu būt gan apmeklētājs, gan arī darbinieks, piemēram, pēc veikala apmeklējuma, min aprūpes iestādes vadītāja Ieva Dinsberga.

Viņa atzina, ka gaisotne Dundagā ir nospiedoša, jo slimības izplatībā daudzi vainojot tieši sociālās aprūpes centru.

Latvijas Sarkanā krusta sociālās aprūpes centrā "Venta" Kuldīgā kopumā atklāti 20 saslimšanas gadījumi. No aprūpes nama 50 klientiem 19 nav potēti. Trīs no nevakcinētajiem nonākuši slimnīcā.

Latvijas Sarkanā krusta Kurzemes komitejas izpilddirektore Anita Boitmane atzīst, ka par vakcinēšanos grūtāk ir pārliecināt tos klientus, kuru piederīgie neatbalsta šādu soli. Iespējams, tagad situācija mainīsies.

"Tagad ir tā, ka tie piederīgie, kas negribēja to darīt, – viņiem būs jāizvērtē, kā rīkoties tālāk, jo no pirmdienas visiem viņiem jāstaigā ar maskām. Viņi visi atsevišķi dzīvo, atsevišķi ēd, atsevišķi pārvietojas.

Viņiem grūtības ir lielākas, un piederīgie tagad to izvērtē un sāk jau saprast, ka kaut kas ir jādara," sacīja Latvijas Sarkanā krusta Kurzemes komitejas izpilddirektore.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu