69 gadu vecumā mirusi leģendārā popmūzikas dueta "Baccara" dziedātāja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

69 gadu vecumā mirusi leģendārā popmūzikas dueta "Baccara" dalībniece, spāņu dziedātāja Marija Mendiola.

Par dziedātājas nāvi pavēstīts sociālajos tīklos. Marija nomira sestdien, 11. septembrī, Madridē, savas ģimenes lokā, ziņo BBC.

Marija Mendiola bija pazīstama, kā viena no popmūzikas dueta "Baccara" dalībniecēm. Duets tika izveidots 1977. gadā kopā ar Maiti Mateosu, kad abas tolaik strādāja par flamenko dejotājām Fuerteventurā. 

Duets kļuva slavens pēc singla "Yes Sir, I Can Boogie" izdošanas, dziesmai sasniedzot topu virsotnes vairākās Eiropas valstīs. Tas kļuva par tā laika vispārdotāko singlu, ko iedziedājušas meiteņu grupas, kopumā pārdodot 16 miljonus eksemplāru.  

1978. gadā "Baccara" izdeva nākamo singlu "Sorry, I'm a Lady", kas arī kļuva par hitu. Tajā pašā gadā duets uzstājās arī Eirovīzijā, kur ieguva septīto vietu. 

Vēlāk "Baccara" izdeva vēl divus albumus, bet 80. gadu vidū dueta ceļi izšķīrās un parādījās divi jaunu muzikālie projekti: "Baccara" un "New Baccara". Marisa Peresa kļuva par Marijas Mendiolas jaunu partneri. Abas dziedātājas ierakstīja dziesmas: "Touch Me", "Fantasy Boy" un "Call Me Up".  

2008. gadā Marija aizgāja prom no grupas.

Jāpiebilst, ka spāņu dueta Baccara 70. gadu diskoēras hits "Yes Sir, I Can Boogie" ir oriģinālversija Latvijā populārajai dziesmai "Es gribu dejot bugi", kuras latvisko versiju leģendārā dziedātāja Nora Bumbiere iedziedājusi 80. gados. 

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu