"MFD Laboratorijai" nobrukusi IT sistēma, kuras dēļ kavējas siekalu testu rezultāti (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece.
Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ķibeles turpina vajāt "MFD Veselības grupas" laboratoriju, kas jau kopš septembra sākuma nespēj laicīgi tikt galā ar skolēnu siekalu testiem. Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece LTV "Šodienas jautājumā" atzina, ka aizvadītajās brīvdienās "MFD Laboratorijai" nobrukusi IT sistēma.

LTV savukārt vēl šodien saņēmusi ziņu no skolēnu vecākiem, kuri apgalvo, ka viņu bērni testēti pagājušajā ceturtdienā, taču vēl šo pirmdien viņu skola nav saņēmusi siekalu testu rezultātus. Uz jautājumu, cik plaši ir izplatīta šāda situācija, Anita Muižniece atbildēja, ka tas atkal ir saistīts ar šo pašu (MFD Veselības grupas) laboratoriju un, cik viņai ir zināms, viņiem brīvdienās jau atkārtoti nobrukusi IT sistēma, kuras dēļ tad arī neesot iespējams piegādāt testu rezultātus.

Ministre nevarēja konkrēti pateikt, cik lielu skolēnu skaitu šī ķibele skar, taču tās noteikti esot daudzas skolas.

Rīt Ministru kabinetā Veselības ministrija iepazīstinās ar informatīvo ziņojumu par testēšanas algoritmu pārskatīšanu. Ir runāts arī par apjomu samazināšanu, tai skaitā MFD laboratorijai, un tas ir rītdienas valdības sēdes jautājums.

Jau ziņots, ka siekalu testus skolēniem sāka ņemt jau augusta beigās, un jau toreiz "MFD Veselības grupa" ar tiem nespēja nodrošināt vairākas skolas, to skaitā arī Lapmežciema vidusskolu. Sākotnēji nedēļā bija plānots testēt 200 000 skolēnu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu