Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ Natālija Tumševica-Ērgle: Man ir svarīgi godam pārstāvēt Latviju! (2)

Natālija Tumševica Foto: Paula Čurkste/LETA
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Dziedātāja un Rīgas balles patronese Natālija Tumševica-Ērgle ar savu ilggadējo partneri Gretu Veinbergu Latvijas pludmales tenisa čempionātā šā gada augustā izcīnīja uzvaru, kā rezultātā abas sportistes nokļuva Eiropas čempionātā. Taču pirms tam abas sportistes uzvarēja Madrides turnīrā, kur saņēma naudas balvu, kas tiks izmantota treniņiem.

Natālija Tumševica-Ērgle sarunā ar "Apollo.lv" stāsta, ka aizvadītie vasaras pludmales tenisa turnīri izvērtušies emocionāli piesātināti, jo tā bijusi atgriešanās cilvēkos un sportā pēc ilgās pandēmijas pauzes: "Vēl jau jopropjām ir apgrūtināta ceļošana. Pēc divu gadu pauzes bija neierasti ceļot. Taču sajūtas ir labas, ka atkal viss sāk atgriezties un man ir svarīgi – godam pārstāvēt Latviju!"

"Pašlaik atrodamies Bulgārijā, kur norisinās Eiropas čempionāts pludmales tenisā. Jāteic, ka diezgan labi nostartējām, uzvarot labas komandas. Sacensības iedvesmo uz turpmāko darbu un treniņprocesu, jo sportistiem ir svarīgi saprast, kādā līmenī viņi ir. Iedvesmoties no emocijām, no balvām un skatītāju uzmanības. Tad vari iet uz priekšu!

Šie pēdējie divi gadi ne tikai sportistiem, bet visiem cilvēkiem bija ļoti grūti. Tāpēc liels prieks, ka kaut kas atsākas un liels prieks atgriezties pludmales tenisa laukumā.

Bulgārijā ir ļoti viesmīlīgi cilvēki. Pieņēma mūs kā savējos. Bulgāri atzina, ka Latvija ir viņiem draudzīga valsts. Čempionāts notika mazliet ārā no pilsētas, ļoti skaistā vietā – ar skatu uz kalniem un mežu. Tas bija ļoti labi organizēts čempionāts - jaunuzceltā vietā ar astoņiem pludmales tenisa laukumiem un baseinu.

Taču, lai patrenētos pirms Eiropas čempionāta, bijām aizbraukušas arī uz Madridi, kur piedalījāmies "10 000 $ Madrid 2021 ITF Beach Tennis", šajā turnīrā kopējais balvu fonds sastāda 10 000 dolāru," sarunā ar "Apollo.lv" atklāj Natālija Tumševica-Ērgle.

Viņa pastāsta, ka Madridē notiekošajā pludmales tenisa turnīrā tandēmā ar Gretu Veinbergu, apspēlējušas vairākus veiskmīgus top 20 spēlētājus un ieguvušas 1. vietu. Iegūto naudas balvu Natālija plāno tērēt pludmales tenisa treniņiem, jo esot daudz jātrenējas, lai sevi uzturētu labā formā, kā arī daļa summas atvēlēta dalībai nākamajos pludmales tenisa turnīros.

Pēc uzvaras sportistes arī izbaudījušas spāņu izklaides programmu, apmeklējot flamenko deju šovu, kurā bijušas gan krāšņas dejas, gan dziesmas, gan spāņu ģitāra. Tāpat arī izdevies apskatīt Madridi: "Ļoti skaista un zaļa pilsēta."

Dalību Eiropas čempionātā Bulgārijā sportistēm apmaksāja Latvijas tenisa federācija, bet citus turnīrus, tostarp arī Madridē notiekošo pludmales tenisa turnīru, sportistes sedza no saviem līdzekļiem.

"Ja Covid - 19 ierobežojumi un veselība atļaus, tad ļoti vēlētos šogad nostartēt vēl kādā turnīrā," cerību pilna ir Natālija Tumševica-Ērgle.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu