IIHF Slavas zālē uzņems Renē Fāzelu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: EPA/Scanpix

Līdzšinējais Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels piektdien, 24. septembrī, tiks uzņemts IIHF Slavas zālē

Ceremonija norisināsies Sanktpēterburgā, kur pašlaik norisinās IIHF Kongress. Fāzela pilnvaru termiņš noslēgsies sestdien un šonedēļ tiks vēlēts jaunais IIHF vadītājs.

Zobārsta profesiju apguvušais Fāzels hokejista gaitas sāka "Fribourg-Gotteron" amatieru komandā, bet pēc tam kļuva par starptautiskās kategorijas tiesnesi. Kā soģis viņš pārraudzīja 37 starptautiskās spēles.

1985.gadā Fāzels kļuva par Šveices Ledus hokeja asociācijas prezidentu, bet gadu vēlāk tika ievēlēts IIHF Padomē.

1994.gada jūnijā Fāzels tika ievēlēts IIHF prezidenta amatā un vēlāk pārvēlēts turpmākajās vēlēšanās 1998., 2003., 2008., 2012. un 2016.gadā.

IIHF izceļ Fāzela lomu komunikācijas veidošanās ar Nacionālo hokeja līgu (NHL), kas 1998.gadā rezultējās ar to, NHL profesionāļi pirmo reizi piedalījās olimpiskajās spēlēs. Tāpat Fāzels veicinājis sieviešu hokeja attīstību.

1995.gadā Fāzels kļuva par pirmo hokeja pārstāvi Starptautiskajā Olimpiskajā komitejā (SOK). Tāpat viņš vadīja Starptautisko Ziemas sporta veidu federāciju asociāciju (AIOWF), kā arī strādāja 2010.gada Vankūveras olimpisko spēļu koordinācijas komitejā.

No Latvijas IIHF Slavas zālē ir iekļauti divi bijušie hokejisti - Helmuts Balderis (1998.gadā) un Artūrs Irbe (2010.gadā).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu