"Ticu, ka viņš būs Entonija smagākais pārbaudījums." Vai Usikam izdosies pārsteigt pasauli un sakaut Džošua?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix/ Apollo.lv kolāža

Bijušais boksa čempions Džordžs Grouvss podkāstā "5 Live Boxing" sarunā ar supersmagā svara bokseri Dilonu Vaitu apsprieda Oleksandra Usika izredzes gaidāmajā cīņā pret Entoniju Džošua.

Jau šajā nedēļas nogalē ringā dosies Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks. Šim duelim būs pati augstākā likme, jo britu bokseris aizstāvēs sev piederošās WBA, IBF, WBO un IBO čempiona jostas.

Pirms cīņas netrūkst apskatnieku, kuri Usika izredzes gaidāmajā cīņā vērtē ļoti zemu. Lai gan abi divi bokseri (it sevišķi Usiks) sevi ir apliecinājuši kā cīkstoņus, kuri pretinieku var noboksēt izmantojot tehniku un stratēģiju, ne tikai atlētiskumu, nevar aizmirst, ka Džošua visu karjeru ir aizvadījis supersmagajā svarā, kamēr Usiks boksa smagākajā svarā ringā ir izgājis vien divas reizes.

Grouvss uzskata, ka Usikam priekšrocības varētu būt tieši tehniskajā aspektā: "Usika tehnika ir kolosāla. Viņš izcīnīja visus titulus krūzeros [svara kategorija līdz 93 kilogramiem] un es ticu, ka viņš būs Entonija smagākais pārbaudījums līdz šim. Šī būs pirmā cīņa, kurā es nebūšu pārsteigts, ja Džošua zaudēs." 

Pieejamā informācija liecina, ka abu bokseru pēdējā cīņā Džošua svēra 108 kilogramus, bet Usika svars duelī pret Dereku Čisoru bija 98 kilogrami. Tāpat Džošua ir par septiņiem centimetriem garāks nekā ukraiņu bokseris - 191 pret 198 centimetriem. Abu bokseru oficiālā svēršanās ceremonija vēl nav notikusi, bet tiek mēļots, ka Džošua uz cīņu ieradīsies vieglāks nekā parasti, savukārt Usiks - smagāks.

Grouvss uzskata, ka Usikam par sliktu var spēlēt fakts, ka viņš ir mazāks par Džošua: "Vai viņš ir pietiekami liels, lai sacenstos ar Usiku?"

"Ja Usiks uzturēs augstu tempu un piespiedīs Džošua netrāpīt daudzus sitienus, tas var nostrādāt viņam par labu, jo Usikam, visticamāk, ir lielāka izturība. Džošua ir fenomenāls atlēts ar iespaidīgu sitiena spēku, bet viņam ir arī tendence nogurt, ja cīņas temps ir viņam neparocīgs," analīzi gaidāmajai cīņai piedāvā Grouvss.

Daudz pārliecinātāks par brita uzvaru gaidāmajā cīņā ir viņa bijušais pretinieks Vaits.

"Domāju, ka tā būs laba cīņa un Džošua Usiku apturēs pirmajos sešos vai septiņos raundos. Usiks sāks ar lielu uzrāvienu. Džošua būs jāspēj pielāgoties pretiniekam, jo Usiks ir vieglāks un ātrāks," sacīja Vaits.

Džošua savas karjeras vienīgajā zaudējumā (2019. gada vasarā pret Endiju Ruisu) cīņā brīžiem izskatījās apjucis. Toreiz šķita, ka brits nemaz neapjauta, kur atrodas - arī pirms Ruisa "veseriem".

Arī Vaits izceļ Džošua tendenci būt pasīvam: "Entonijam reizēm pietrūkst pārliecības. Cerēsim, ka viņš atgriezīsies pie savas vecās formas un sāks izdarīt spiedienu, jo ir lielāks un spēcīgāks bokseris."

"Ja Džošua spēs noteikt cīņas tempu, viņš tiks pie ātra nokauta. Ja Džošua būs pārliecināts, spēcīgs un "nogriezīs" ringu, es neredzu, ka Usika sitieni varētu viņam traucēt," potenciālo Džošua cīņas plānu ieskicē Vaits.

Grouvss, kurš bija WBA super-vidējā svara čempions 2017. un 2018. gadā, runājot par Džošua uzvaras atslēgām arī izcēla nepieciešamību ieņemt ringa vidu: "Ja es būtu Džošua, es pārņemtu kontroli pār ringu un mēģinātu cīnīties agresīvi, ejot uz priekšu. Savukārt Usiks pirmajos raundos gribēs cīnīties atkāpjoties, lai pēc tam viņu apbērtu ar sitieniem."

"Ja es būtu Džošua nometnē, es teiktu: "Tev viņu jātur konkrētā "kastē". Tu negribi, lai Usiks iegūst pārliecību. Līdz ar to tev viņam jau no paša sākuma ir jātrāpa smagi sitieni." Pirmo trīs raundu laikā Džošua Usikam jātrāpa ar pāris lieliem sitieniem," piebilda Grouvss.

Paredzams, ka cīņa sāksies 25. septembra pusnaktī. 

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāu Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījāsoktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules Boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu