Olimpiskajās spēlēs pie Krievijas valstsvienības stūres atgriezīsies Oļegs Znaroks (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oļegs Znaroks
Oļegs Znaroks Foto: spartak.ru

Krievijas mediji ziņo, ka gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs pie Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) izlases stūres atgriezīsies Oļegs Znaroks.

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks žurnālistiem apstiprināja, ka līgums ar Znaroku noslēgts uz vienu gadu, tādējādi viņš trenēs izlasi arī pasaules čempionātā. Laikraksts "Sport Express" ziņo, ka viens no Znaroka asistentiem būs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Sergejs Zubovs.

"Znaroks iemantojis Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāju cieņu. Viņam ir harisma, viņš ir uzvarētājs," teica Tretjaks.

Znaroks Krievijas izlasi vadīja arī no 2014. līdz 2018.gada, kad viņa asistents bija Latvijas izlases patreizējais treneris Harijs Vītoliņš. Viņa vadībā Olimpisko sportistu no Krievijas (OAR) izlase 2018.gadā Phjončhanā izcīnīja zelta medaļas. Tāpat Krievija ar Znaroku pie stūres 2014.gadā kļuva par pasaules čempioni, 2015.gadā par vicečempioni un 2016. un 2017.gadā izcīnīja bronzu.

Pēdējā darba vieta Znarokam bija KHL komanda Maskavas "Spartak", kuru viņš vadīja iepriekšējās divas sezonas. Tāpat viņš divas sezonas stūrēja Sanktpēterburgas SKA, 2017.gadā izcīnot Gagarina kausu, bet pirms tam bija pie stūres Maskavas "Dinamo" (iepriekš - Balašihas MVD).

Laikā no 2006. līdz 2011.gadam Znaroks kopā ar Vītoliņu vadīja arī Latvijas izlasi, ar ko 2009.gadā sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu. Viņš stūrējis arī Latvijas jaunatnes izlases un strādājis pašmāju klubos.

Krievijas Olimpiskās komitejas komanda Pekinā spēlēs vienā apakšgrupā ar Čehiju, Šveici un Dāniju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu