Usiks nosauc iemeslus, kāpēc viņu cīņā pret Džošua nevajadzētu vērtēt par zemu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien, 23. septembrī, norisinājās Oleksandra Usika un Entonija Džošua gaidāmās cīņas preses konference. Tajā ukraiņu bokseris aicināja sevi nenovērtēt par zemu.

Jau šajā nedēļas nogalē abi bokseri cīnīsies par Džošua piederošajām WBO, IBF, WBA un IBO supersmagā svara čempiona jostām.

Par cīņas favorītu tiek uzskatīts Džošua, kurš visu savu karjeru ir aizvadījis supersmagajā svarā, kamēr Usiks šajā divīzijā ir cīnījies vien divas reizes, pārējo karjeras daļu aizvadot svara kategorijā līdz 93 kilogramiem jeb krūzeros.

Viens no iemesliem, kas Džošua šajā cīņā padara par favorītu, ir abu bokseru ievērojamā auguma atšķirība. Kamēr Usiks ir 191 centimetru garš, britu boksera augums sasniedz 198 centimetrus.

Pieejamā informācija liecina, ka abu bokseru svars viņu līdz šim pēdējās cīņās arī bijis ievērojami atšķirīgs. Džošua cīņā pret Kubratu Puļevu svēra 108 kilogramus, bet Usika svars duelī pret Dereku Čisoru bija 98 kilogrami.

Lai gan tiek mēļots, ka Džošua uz šo cīņu ieradīsies vieglāks nekā parasti, bet Usiks būšot smagāks, nevar noliegt, ka abu bokseru augumi atšķirsies. 

Usiks gan aicina atminēties Deivida Heja un Nikolaja Valujeva dueli, kurā britu bokseris bija 20 centimetrus īsāks par savu pretinieku, bet atrada ceļu uz uzvaru.

"Spēks nav atkarīgs no izmēra. Tas ir jūsu garā. Hejs bija trīs reizes mazāks par Valujevu, un viņš pierādīja, ka auguma atšķirībām nav nozīmes," sacīja Usiks.

"Domāju, ka sākumā tas būs kā šahs. Cilvēki daudz runā. Viņi saka patiesību vai arī nepatiesību. Tā ir plika runāšana. Sestdien redzēsim, kas notiks," piebilda Ukraiņu bokseris.

Džošua izteicās, ka novērtē Usika līdzšinējos panākumus un gaida smagu cīņu.

"Šīs ir manas dzīves labākās dienas," pauda Džošua.

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 25 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Tikmēr 34 gadus vecais Usiks pēdējo reizi cīnījās oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis supersmagajā svarā aizvadījis divas cīņas un abās uzvarējis.

"Es nevienam neesmu bijis viegls pretinieks. Man patīk boksēties. Ne velti esmu nonācis tik tālu. Turklāt tas notika salīdzinoši ātri. Ja jūs man sakāt, lai cīnos ar Karali Kongu, es to darītu," norādīja Usiks.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 18 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Viņu cīņa notiks naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu