"Viņš mani pat nepazīst." Divi galvenie F-1 čempiona titula pretendenti sāk "novilkt cimdus"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons un Makss Verstapens
Luiss Hamiltons un Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) čempionāts jau krietni ir pāri ekvatoram un Čmepiona titula cīņa starp Maksu Verstapenu un Luisu Hamiltonu kļūst arvien spraigāka. Gan trasē, gan ārpus tās...

Trasē abi lieliskie piloti, ņemot vērā viņu komandu spēku samēru, lielākoties tiekas pašā sacīkšu galvgalī. Šogad starp abiem pilotiem trasē bijuši jau divi iespaidīgi incidenti, kas dīvainā kārtā nākuši tieši nedēļas nogalēs, kad norisinās F-1 jaunievedums jeb sprinta sacīkstes.

Vispirms, Silverstonā Hamiltons Verstapenu izsita ārā no trases vienā no F-1 kalendāra ātrākajiem līkumiem. Tā rezultātā Verstapenam uzreiz pēc sacīkstēm bija jādodas uz slimnīcu, lai veiktu medicīniskās pārbaudes.

Hamiltons Silverstonā par aprakstīto incidentu saņēma 10 sekunžu sodu, kas gan īpaši viņa sacīksti nepabojāja, jo viņš tik un tā spēja izcīnīt uzvaru. Savukārt Verstapens kritizēja sava sāncenša svinības: "Esmu priecīgs, ka ar mani viss ir kārtībā. Esmu vīlies, ka šādi tiku izsists no sacīkstes. [Hamiltonam] piespriestais sods mums nepalīdzēja un nebija taisnīgs, ņemot vērā Luisa bīstamo rīcību. Skatoties svinības, atrodoties slimnīcā, šķita, ka tas ir necienīgi un nesportiski."

Pēc tam abi piloti atgriezās pie lielākoties diplomātiskiem izteikumiem presē. Līdz pienāca nākamā "sprinta" nedēļas nogale Moncā...

Arī šajā reizē abi titula pretendenti nesadalīja trasi un Verstapens burtiski uzbrauca virsū Luisa Hamiltona vadītajam bolīdam. Šajā reizē pērienu dabūja nīderlandiešu pilots. Ņemot vērā, ka Verstapens nespēja turpināt sacīksti, viņam tika piespriests trīs vietu sods nākamajā "Grand Prix" (Sočos). Ja Verstapens būtu varējis atgriezties trasē, arī viņš, visticamāk, tiktu pie 10 sekunžu soda.

Luiss Hamiltons un Makss Verstapens
Luiss Hamiltons un Makss Verstapens Foto: SIPA/Scanpix

Kamēr abu pilotu fani interneta vidē par to, kurš tad abās epizodēs bija vainīgs, vieni pret otriem "riesies", visticamāk, līdz pat sezonas beigām, arī Hamiltons un Verstapens viens par otru sāk izteikties arvien biežāk un tiešāk.

Verstapens publiskajā telpā tika kritizēts par izvairīšanos pārbaudīt, vai ar Hamiltonu viss pēc Imolā notikušās avārijas bija kārtībā. 23 gadus vecais nīderlandietis Soču "Grand Prix" preses konferencē notikušo komentēja ar nedaudz nievājošu toni.

"Es izlēcu no mašīnas, paskatījos pa kreisi un redzēju, ka viņš vēl mēģina dot atpakaļgaitā un pārbauda stūri. Es nodomāju, ka ar viņu viss ir absolūti kārtībā. Viņš jau pirmdien vai otrdien bija ceļā uz Ameriku, lai piedalītos [Met] Gala modes šovā. Nedomāju, ka viņš to darītu, ja nejustos labi," sacīja Makss.

Protams, ka pirms Soču "Grand Prix" mediji abus pilotus vajā ar vieniem un tiem pašiem jautājumiem par līdzšinējiem incidentiem.

Hamiltons vienā, atbildot uz mediju jautājumiem, netieši uzsvēra, ka spriedze sāk ietekmēt Verstapenu: "Atceros savu pirmo cīņu par titulu. Tas bija spraigi. Es piedzīvoju dažādas emocijas. Ne vienmēr ar to tiku galā tik labi, cik gribētos. Un tā tam ir jābūt, jo spriedze ir augsta."

Mediji Verstapenam Hamiltona teikto, protams, nocitēja, uz ko nīderlandietis atkal atbildēja nedaudz nievājoši: "Jā... Esmu tik satraukts. Es knapi guļu. Ir tik traki cīnīties par titulu, man tas patiešām riebjas. Tie, kas mani patiešām pazīst, zina, ka esmu saistībā ar šo jautājumu [titula cīņu] esmu mierīgs. Luisa komentāri parāda, ka viņš pat mani nepazīst. Un tas ir normāli, jo man arī viņu nav jāpazīst. Es koncentrējos uz sevi un man patīk būt galvgalī, kur plānoju būt vēl ilgu laiku."

Pēc 14 posmiem un divām sprinta sacensībām sestdien kopvērtējuma līderis ar 226,5 punktiem ir Verstapens, kurš par pieciem punktiem apsteidz Hamiltonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu