RAKUS nepieciešams finansējums 127 miljonu apmērā integrētās veselības aprūpes pieejas ieviešanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 pacients RAKUS slimnīcā. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 pacients RAKUS slimnīcā. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Integrētās veselības aprūpes pieejas ieviešanai SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" (RAKUS) kopumā nepieciešami 127,972 miljoni eiro, liecina Veselības ministrijas (VM) uz nākamās nedēļas Ministru kabineta sēdi iesniegtā informatīvā ziņojuma protokola lēmums.

Tostarp 99,972 miljoni eiro plānoti būvniecības un saistītajām izmaksām un 28 miljoni eiro - medicīnas aprīkojuma iegādei. Būvniecības izmaksas 82,622 miljonu eiro apmērā plānots segt no Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējuma. Medicīnas aprīkojuma iegādei plānotais finansējums tiks segts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma.

VM pauž integrētas veselības aprūpes pieejas ieviešanai RAKUS plāno būvēt jaunu Infekciju slimību un plaušu veselības pakalpojumu ekselences centru jaunā ārstniecības korpusā Hipokrāta ielas kompleksā, kā arī izveidot Ambulatoro pakalpojumu centru, kurā koncentrēti dažādu ārstniecības profilu ambulatorie pakalpojumi.

Tāpat valdība plāno atbalstīt, ka slimnīcas integrētās veselības aprūpes pieejamības nodrošināšanas būvdarbu izmaksu pievienotās vērtības nodokli (PVN) 14,851 miljona eiro apmērā segs no gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējuma.

Vienlaikus Ministru kabinetā paredzēts atbalstīt arī, ka slimnīcas integrētās veselības aprūpes pieejas ieviešanas īstenošanas ietvaros plānotā Infekcijas slimību un plaušu veselības pakalpojumu ekselences centra būvniecības tehniskā projekta izstrādei priekšfinansējums no valsts budžeta 2021.gadā un 2022.gadā kopumā piešķirams ne vairāk kā trīs miljonu eiro apmērā.

VM, ja slimnīcas integrētās veselības aprūpes pieejas ieviešanas īstenošanas laikā tiek identificētas būtiskas problēmas, kas saistītas ar finanšu, piemēram, nepietiekams finansējums vai īstenošanas jautājumiem, piemēram, neiekļaušanās finansējuma pieejamības termiņā, tiks uzticēts pēc iespējas īsākā laikā, bet ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no finansējuma neattiecināšanas brīža, informēt Ministru kabinetu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu