"Kantētājs" Stupelis pārī ar Gordejevu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām posmā ieņem desmito vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kaspars Stupelis
Kaspars Stupelis Foto: LETA

Latvijas kantētājs Kaspars Stupelis svētdien Igaunijā kopā ar igauņu braucēju Gertu Gordejevu pasaules motokrosa čempionāta ekipāžām otrajā posmā ieņēma desmito vietu.

Pirmajā braucienā sestdien vienīgais Latvijas pārstāvis šajās sacensībās Stupelis Gordejeva kulbā ierindojās astotajā vietā.

Svētdien duets otrajā braucienā ieņēma desmito vietu, trešajā - 13.vietu un posma kopvērtējumā ar 32 punktiem ierindojās desmitajā vietā.

Kvalifikācijas sacensībās pirms tam Igaunijas/Latvijas ekipāža A braucienā ieņēma septīto vietu 13 ekipāžu konkurencē.

Posmā uzvaru ar 65 punktiem izcīnīja Beļģijas pilota Marvina Vanlušena ekipāža ar "kantētāju" Robiju Baksu, kuri uzvarēja pirmajā braucienā, otrajā ierindodamies ceturtajā vietā, bet trešajā braucienā - otrajā vietā.

Aiz viņiem punkta attālumā palika līderi pēc diviem braucieniem nīderlandietis Julians Feldmans un čehs Ondržejs Čermāks, kuri abos pirmajos braucienos ierindojās otrajā vietā, bet pēdējā braucienā ieņēma trešo vietu.

Ar trešo vietu un 62 punktiem samierināties bija spiesti nīderlandietis Etjēns Bakss un francūzis Nikolā Musē, kuri pirmajā braucienā finišēja tūlīt aiz Gordejeva un Stupeļa, bet abos turpmākajos uzvarēja.

Sacensībās piedalījās 26 ekipāžas.

Arī kopvērtējumā Gordejeva/Stupeļa ekipāža sakrājusi 32 punktus un ieņem 14.vietu.

Vadībā ar 137 punktiem ir sezonas abos pirmajos posmos uzvarējusī Beļģijas pilota Marvina Vanlušena ekipāža. 133 punkti ir Feldmana ekipāžai, 120 punkti - Baksam un Musē.

Jau ziņots, ka gan Stupelis, gan Gordejevs šosezon traumu dēļ bija spiesti izlaist vairākas sacensības, arī pirms mēneša Čehijā notikušo pasaules meistarsacīkšu pirmo posmu.

Arī otrā posma pieteikumā nebija beļģa Kristofa Santermansa, kurš šosezon sacensībās Latvijā startē kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Trešais posms notiks 10.oktobrī Kramolīnā (Čehija), bet sezonas noslēgums paredzēts 17.oktobrī Osas trasē Nīderlandē.

Pēdējos divus gadus sezonas kalendārā nav Latvijas posma, tiesa, 2020.gada meistarsacīkstes tika atceltas pavisam. Kopš 2015.gada Latvijā posmu uzņēma "Pīlādžu" mototrase Stelpes pagastā. Šajā pašā gadā Latvijā notika etaps arī Ķegumā.

Latvijā pasaules čempionāta posmi tika rīkoti kopš 1996.gada, un iepriekš tos ilgstoši uzņēma trases Ķegumā un Cēsīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu