FOTO ⟩ Porziņģis atklāj, ko sagaida no jaunās sezonas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (vidū)
Kristaps Porziņģis (vidū) Foto: AP/Scanpix

Uz žurnālistu jautājumiem ikgadējā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mediju dienā atbildēja arī Dalasas "Mavericks" latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš pauda pārliecību, ka nākamajā sezonā viņa loma klubā palielināsies.

Porziņģis atklāja, ka šajā sezonā viņš starpsezonā strādājis ne tikai pie fiziskās kondīcijas uzlabošanas, bet arī savu prasmju "noslīpēšanas".

"Es esmu uzaudzējis svaru, bet es [starpsezonā] fokusējos ne tikai uz svaru cilāšanu. Es negribu justies "ierūsējis" vai stīvs. Kad es šeit parakstīju līgumu, es ieguldīju daudz darba fiziskās sagatavotības treniņos. Bet basketbola aspektos... Es arī biju "ierūsējis" pēc 18 mēnešu pārtraukuma. Galu galā, pats galvenais ir izvairīties no traumām," sacīja latviešu basketbolists.

Vaicāts par savu lomu gaidāmajā sezonā, Porziņģis pauda pārliecību, ka atkal varēs atgriezties groza tuvumā.

"Domāju, ka varēšu vairāk spēlēt postā un saņemt bumbu soda laukumā. Iepriekš vairāk pildīju trīspunktu metēja lomu, lai paplašinātu laukumu. Jutu, ka tas nav viss mans arsenāls, taču iemācījos ar to aprast un pielāgot savu spēli," sacīja Porziņģis.

Tāpat latvietis arī uzsvēra, ka, viņaprāt, Kidam viņu labāk izdošoties integrēt uzbrukumā, paļaujoties uz latvieša spēcīgākajām pusēm.

Foto: Dāvis Bertāns un Kristaps Porziņģis NBA mediju dienā

Porziņģim arī tika uzdots jautājums par aizvadītās sezonas beigām. Latviešu basketbolists neslēpa, ka pēc izslēgšanas spēļu beigām viņš neesot bijis priecīgs.

"Es, protams, nebiju priecīgs, bet es sapratu, ka tā ir daļa no mana piedzīvojuma. Ir labāki un sliktāki mirkļi. Negribēju būt upuris. Jā, es izdarīju to, ko no manis prasīja, notika, tas kas notika, bet mums ir jāiet tālāk. Un te mēs esam - jaunas sezonas sākumā. Es jūtos labi," norādīja latvietis.

Dalasas "Mavericks" jauno NBA sezonu sāks 22. oktobrī ar izbraukuma maču Atlantā pret vietējo "Hawks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu