Kukaiņi iekaro Izraēlas pārtikas tirgu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Koldunova Anna/Shutterstock.com

Jau sen rosināts, ka cilvēkiem vajadzētu sākt pārtikt no kukaiņiem, tādā veidā palīdzot videi, taču vairumu šī doma nevilina. Ārzemju medijs "BBC" ziņo, ka Izraēlas uzņēmums "Hargol" cer pārspēt konkurentus, pievienojot kukaiņiem dažādus aromatizētājus.

Pārtikas tehnoloģiju uzņēmuma "Hargol" vadītājs Drors Tamīrs prezentējis brūnu, želejotu saldumu, kas izgatavoti no siseņiem, ziņo medijs "BBC". Želejkonfekšu sastāvā esot daudz olbaltumvielas, bet neesot atrodama soja vai želatīns.

"Tie garšo pēc pekanriekstiem, sēnēm, kafijas un šokolādes," piebilst Tamīrs, "Bet mēs tiem varam pievienot dažādas garšas želejkonfektes ražojam arī ar apelsīnu un zemeņu garšu."

Izraēlas uzņēmējs stāsta, ka bērnībā aizrāvies ar siseņiem.

Viņš dzirdējis stāstus no vecmāmiņas, kura bijusi pavāre. "Man stāstīja, ka piecdesmitajos gados Izraēla cieta gan no pārtikas trūkuma, gan no siseņiem, kas baros lidoja no Āfrikas un kaitēja labībai," viņš atminas. "Kamēr daļa ļaužu skrēja uz laukiem, lai atbaidītu siseņus, tikmēr Jemenas un Marokas ebreju biedri tos vāca, lai ēstu.

Kukaiņus jau sen ir ēdušas kopienas visā Āfrikā, Āzijā, Centrālamerikā un Tuvajos Austrumos, taču daudzus cilvēkus Eiropā un Ziemeļamerikā šī doma neuzrunā. Tamīra kungs cer to ar laiku mainīt, un viņa firma gatavojas ieviest virkni produktu, tostarp enerģijas batoniņus, burgerus un falafelu bumbiņas. Skeptiķiem, kuri apšauba to, ka kukaiņi kādreiz kļūs par Rietumu uztura sastāvdaļu, atsevišķi eksperti norāda, ka vides problēmu un paredzamā pasaules iedzīvotāju skaita pieauguma dēļ galu galā var nebūt izvēles, ziņo medijs "BBC".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu