Kariņš: Jaunais regulējums ir vienkāršs - gribi pakalpojumus, uzrādi sertifikātu vai gribi strādāt - ej potēties (107)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš raidījumā "900 sekundes" darīja zināmu, ka valdības plānos pagaidām nav ieviest ierobežojumus vakcinētajiem.

"Mēs redzam, ka varam no ierobežojumiem atbrīvoties, ja sasniedzam plašu vakcinācijas aptveri," sacīja Kariņš.

Premjers norādīja, ka slimnīcās lielākoties nonāk cilvēki, kuriem nav aizsardzības pret Covid-19 - nevakcinētie. Viņš piebilda, ka tikai ar vakcināciju varam atgriezties normālā dzīvē.

"Ar vakcināciju palīdzam bērniem atgriezties skolā, uzlabot ekonomisko situāciju, izmaksāt mediķiem un skolotājiem algas," teica Kariņš.

Premjers norādīja, ka vienīgie ierobežojumi vakcinētajiem ziemā varētu būt iekštelpās valkāt maskas. "Tiem, kuriem ir iespējams strādāt attālināti, to vajadzētu darīt. Ierobežot vakcinētos cilvēkus - valdība to neplāno."

Kariņš norādīja, ka otrdien valdība sēdē runāja par sertifikātu kontroli. Viņš norādīja, ka jaunā regulējuma ideja ir pavisam vienkārša - gribi pakalpojumu, uzrādi sertifikātu vai gribi strādāt, ej potēties.

Kariņš arī norādīja, ka atbalstītu sodu palielināšanu par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu.

"Šī nav vēršanās pret kādu [cilvēku], bet gan pret vīrusu," izteicās politiķis, "nav - mēs pret viņiem, bet gan - mēs pret vīrusu."

Taujāts par kontroles mehānismiem ierobežojumu ievērošanas nodrošināšanai, Kariņš atzina, ka kontrole kļūst arvien svarīgāka. Nākamnedēļ par šo jautājumu valdībā vēl ziņošot Iekšlietu un Veselības ministrijas, lai lemtu, kas būtu maināms vai uzlabojams. Nevar nolikt pie katra veikala policistu, bet pārbaudes var veikt izlases kārtībā, piebilda Ministru prezidents.

Savukārt vaicāts, vai, turpinoties Covid-19 izplatībai sabiedrībā, var nonākt līdz ierobežojumiem arī vakcinētajiem iedzīvotājiem, Kariņš atkārtoti paziņoja, ka vakcinētos ierobežot nav domāts, tomēr varētu nākt aicinājums arī vakcinētos lietot sejas maskas, savstarpēji tuvu satiekoties. Tāpat viņš mudināja visus, kas var strādāt attālināti, tomēr pagaidām izmantot šo iespēju.

Video: Pilna saruna ar premjeru Krišjāni Kariņu

Komentāri (107)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu