"Līgavainis mēģināja sameklēt kleitu." Dažādas lietas, ko cilvēki mēģinājuši atrast atkritumu poligonā pēc to izmešanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš no video

Kādreiz nācies, ka esat izmetis ko ļoti svarīgu, piemēram, grāmatā noglabātu naudu. Latvijas Televīzijas raidījuma "Ceturtā studija" žurnālisti brauca uz atkritumu poligonu, lai uzzinātu, cik iespējams ir atrast pazaudēto atkritumu izgāztuvē.

SIA "Clean R" sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa stāsta, ka katru gadu ir tādi zvani, kad cilvēks izmisis zvana un meklē visneiedomājamākās lietas:

"Piemēram, sieva uztaisījusi ģenerālo tīrīšanu grāmatu plauktam, un izmetusi kādu grāmatu, kas bija kā apslēptais seifs, un tad vīrs mēģina tomēr to naudu kaut kā atgūt."

SIA "Eco Baltia vide" valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts novērojis, ka pēdējā laikā šādas situācijas manītas, šķirojot tieši tekstila atkritumus, jo uzņēmums tos ir sākuši tos vākt un šķirot. 

"Un tieši jaku kabatas ir ļoti ierasta vieta, kur kaut kas tiek atstāts. Grāmatas, gredzeni, atslēgas - ir tāda klasika.

Un nauda grāmatās, to joprojām cilvēki mēdz darīt," stāsta Aizbalts.

Vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja, ir iespējams atgūt pazaudēto, jo var izsekot katras mašīnas maršrutam, proti, kurā adresē konteineris ir tukšots.

"Lielākās cerības atgūt ir pirmo piecu stundu laikā no tā brīža, kad iztukšojuši konteineri un aizveduši. Viens maršruts, kad mašīna piepildās ir kādas piecas sešas stundas. Tas ir no starta līdz izkraušanai poligonā," apgalvo Aizbalts.

Auziņa atminas, ka vienreiz uz poligonu atbrauca ļoti izmisis līgavainis, kuram bija stipri vētraina vecpuišu ballīte kādā viesnīcā, un sanāca nozaudēt līgavas kāzu kleitu.

"Līgavainis mēģināja sameklēt kleitu, taču tas nesanāca. Es ceru, ka kāzas notika," sacīja Auziņa.

Aizbalts stāsta, ka visinteresantākais gadījums bija, kad vīrs izmeta sievu ar visām mantām ārā no mājas:

"Vīrs visas viņas mantas sašķiroja tekstila konteinerā, vēlāk salaba un viss bija kārtībā. Bet sieva nenāca atpakaļ mājās, kamēr vīrs neatgrieza visas viņas mantas. 

Nu tad viņš zvanīja, mēs atgriezām, un ģimene tagad atkal ir kopā."

Plašāk skaties sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu