Policija saistībā ar Rīgas centrā notikušajām protesta akcijām soda naudās kopumā piemērojusi 23 815 eiro (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts policija (VP) saistībā ar pērn 12.decembrī Rīgas centrā notikušajām protesta akcijām soda naudās kopumā piemērojusi 23 815 eiro, apstiprināja VP preses pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa norādīja, ka 12.decembra sapulcēs tika pārkāptas gan epidemioloģiskās drošības prasības, gan sabiedriskās kārtības noteikumi un konstatēti citi pārkāpumi.

VP piemērojusi sodus kopumā 56 personām, tostarp arī juridiskām personām. Kopumā piemērotās soda naudas apmērs ir 23 815 eiro, bet vairākām juridiskām personām piemērots maksimālais sods - 5000 eiro.

Lielākā daļa lēmumu par sodiem nodoti piespiedu izpildei zvērinātam tiesu izpildītājam, bet ir arī sodi, kas samaksāti labprātīgi. Vēl piecas lietas patlaban atrodas tiesā.

Jau ziņots, ka pērn 12.decembrī divās savstarpēji nesaistītās sapulcēs pie Brīvības pieminekļa un 11.novembra krastmalā, kuras rīkoja biedrība "Stabilitātei - Jā!" un Vides aizsardzības kluba prezidents Arvīds Ulme, pulcēja vairāk nekā valstī patlaban atļautos 25 cilvēkus.

Krastmalā pieteiktās akcijas mērķis bija norādīts "par cilvēku ekoloģiju, Covid-19 pamatojumu".

Pie Brīvības pieminekļa notikušās sapulces mērķis bija vērst uzmanību uz nepietiekamo atbalstu uzņēmējiem un strādājošiem ārkārtas situācijas ieviešanas laikā.

Abos pasākumos daļa cilvēku bija atnākuši ar sejas maskām, bet galvenokārt sanākušie tās nelietoja. Liela daļa arī neievēroja distancēšanās prasību. Likumsargi centās iedzīvotājus izklīdināt ar skaļruņos atskaņotiem aicinājumiem nepulcēties un nekavējoties izklīst, pretējā gadījumā solot saukt pie likumā paredzētās atbildības.

Policija par pārkāpumiem sāka vairākus desmitus administratīvā pārkāpuma procesus un arī vairākus kriminālprocesus.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu