Itālijas tiesa migrantiem draudzīgam mēram piespriež 13 gadus cietumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: photofilippo66/Shutterstock.com

Itālijas tiesa bijušajam Rjačes mēram Domeniko Lučāno, kas vēl nesen tika slavēts kā migrantu integrācijas paraugs, ceturtdien piespriedusi 13 gadus cietumā.

Mērs Lučāno iemantoja plašu slavu, uzņemot migrantus mazapdzīvotajā Kalabrijas ciematā, šādi cenšoties sekmēt ekonomisko aktivitāti un attīstību.

Prokurori 63 gadus vecajam Lučāno pieprasīja septiņus gadus un 11 mēnešus cietumā par vairākiem noziegumiem, arī sazvērestību, amata ļaunprātīgu izmantošanu, krāpšanu, izspiešanu un piesavināšanos.

Tiesa atzina viņu par vainīgu teju visos apsūdzības punktos un piesprieda viņam gandrīz divas reizes lielāku sodu, atbalstītājiem un kreiso nometnei lēmumu uzņemot ar neticību un sašutumu.

Mēra aizturēšana 2018.gadā izraisīja šoku Itālijā un plašu rezonansi Eiropā, kur Rjačes modelis, par ko kopš 2000.gada tika maksāts ar Itālijas un Eiropas līdzekļiem, tika cildināts kā vienkāršs, bet efektīvs veids, kā atdzīvināt iedzīvotāju pamestus ciemus un izmitināt simtiem patvēruma meklētāju.

Lučāno izpelnījās starptautiskas slavas dziesmas par ideju sarūkošo mazpilsētiņas iedzīvotāju skaitu kompensēt ar imigrantiem, tiem atdodot iepriekšējo iemītnieku pamestās mājas un apmācot viņus vietējo amatu prasmēs.

2017.gadā gadiem Rjačes mērs iekļuva ASV žurnāla "Fortune" sastādītajā "Pasaules dižāko līderu" sarakstā, un starp viņa apbrīnotājiem minamas tādas slavenības kā vācu kinorežisors Vims Venders, kas par Lučāno uzņēmis dokumentālo filmu.

Tiesa nosprieda, ka Lučāno ir jāatmaksā Eiropas Savienības līdzekļi 500 000 eiro apjomā, vēsta mediji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu