Kāzas Krievijā svin Romanovu dinastijas pēctecis (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceremonija.
Ceremonija. Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 1. oktobrī, Sanktpēterburgā norisināsies vēsturisks notikums. Pirmoreiz 120 gadu laikā Krievijā laulāsies traģisku likteni piedzīvojušās Romanovu dinastijas pēctecis, vēstī "Russian Imperial House".

Romanovu dinastija valdīja Krievijas caristē un impērijā no 1613. līdz 1917. gadam. Boļševiki nogalināja imperatoru Nikolaju II un viņa tuvāko ģimeni, bet pārējiem Romanoviem nācās doties trimdā.

1. oktobrī Svētā Izaka katedrālē notiks Georgija Romanova laulības ar itāļu diplomāta meitu Rebeku Betarini, kura arī esot augstmane. Kāzas ir vēsturiski svarīgs notikums, jo uz ceremoniju aicināti gandrīz 20 ārvalstu karalisko ģimeņu pārstāvji.

Georgijs Romanovs ir lielkņaza Kirila Vladimiroviča Romanova mazmazdēls. Viņš ar māti Mariju Vladimirovnu Romanovu pieder tā dēvētajam "Krievijas impērijas namam", esot tā vienīgie locekļi.

Taču Romanovu dinastijai mūsdienās ir divi atsevišķi atzari. Vairums tās pēcteču pieder "Romanovu dzimtas locekļu apvienībai", kas neatzīst "Krievijas impērijas namu", jo Nikolajs II 1905. gadā atņēma Kirilam Romanovam visas imperatora ģimenei pienākošās privilēģijas.

Rebeka Betarini dzimusi Beļģijā strādājoša itāļu diplomāta ģimenē. 2020.gada jūlijā viņa pārgāja pareizticībā ar vārdu Viktorija Romanovna. Pāra laulība 24.septembrī tika reģistrēta dzimtsarakstu nodaļā Maskavā.

Uz kāzām aicināts pēdējais Bulgārijas cars Simeons II (kā bērns formāli valdīja no 1943. līdz 1946. gadam) un pēdējais Ēģiptes un Sudānas karalis Fuads II (kā bērns formāli valdīja no 1952. līdz 1953. gadam), kā arī Beļģijas, Melnkalnes, Itālijas, Dienvidslāvijas un Prūsijas karaļnamu pēcteči. Kopumā viesu sarakstā iekļautas apmēram 20 karaliskās ģimenes no visas pasaules. 

Ielūgti vēl apmēram 200 kultūras aprindu pārstāvju un sabiedriski aktīvu cilvēku.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu