Boksera Manna treneris: Mairis Briedis ir tikai cilvēks... (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arturs Manns
Arturs Manns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas boksa zvaigznes Maira Brieža nākamais pretinieks Arturs Manns no Vācijas ir gatavs pieveikt savu sāncensi, uzskata boksera treneris Vitālijs Bots.

Briedis ar Mannu, kuram savulaik piederēja Pasaules Boksa organizācijas (WBO) starptautiskā čempiona josta, "Arēnā Rīga" tiksies 16. oktobrī.

Cīņas favorīts ir Briedis, kurš šobrīd pirmā smagā svara kategorijā ir pasaules pirmais numurs.

Bots norāda, ka Manns ir spējīgs Briedim sagādāt otro zaudējumu viņa karjerā. "Arturam ir pa spēkam pieveikt Briedi," sacīja treneris. "Jebkurš bokseris, kurš ir gandrīz 100 kilogramus smags, var pieveikt savu pretinieku un Bridis ir tikai cilvēks, tāpēc ticu, ka Arturs var viņu uzvarēt."

Brieža komanda par cīņu ar Mannu uzzināja un vienojās vien pusotru mēnesi pirms pašas cīņas. Līdzīgi arī Manna nometnē.

Ar skaļām uzvarām Manns savā karjerā nevar lepoties, taču profesionālajā boksā 18 cīņās zaudējuma rūgtumu izjutis tikai vienreiz. Ievērojami lielākā daļa viņa pretinieku uzvārdu daudz neko neizteiks.

"Viņam visas cīņas laikā būs jākoncentrējas, jāievēro cīņas plāns un jāvirzās uz priekšu pat spiediena apstākļos," uzsvēra treneris.

"Viņu neuztrauc tas, ka cīņa notiks prom no savām mājām un arī tas, ka līdzjutēji būs noskaņoti pret viņu. Karjeras laikā tā viņam jau bijis vairākkārt, tāpēc tas nav nekas jauns."

Piecas dienas pirms cīņas Manns būs nosvinējis savu 31. dzimšanas dienu. Profesionālajā boksā Kazahstānā dzimušais bokseris ir kopš 2015. gada un šajā laikā pamanījies aizvadīt gana daudz cīņu.

"Artura spēcīgākais ierocis ir viņa tehniskās spējas. Viņš ir kā sūklis. Parādiet viņam kaut ko jaunu un viņš to ir spējīgs likt lietā pāris sekunžu laikā," sacīja Bots. "Arturu ar nelieliem pārtraukumiem esmu trenējis kopš brīža, kad viņš sāka nodarboties boksu. Viņam šī ir lielā iespēja un es uzskatu, ka viņš to izmantos. 16. oktobrī mēs redzēsim jaunu pasaules čempionu."

Brieža īpašumā ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona josta.

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 27 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu