"Rīga" otro dienu pēc kārtas atzīst Maskavas "Krasnaja Armija" pārākumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīga" hokejisti
"Rīga" hokejisti Foto: hkr.lv

Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komanda "Rīga" ceturtdien, 7. oktobrī, piedzīvoja otro zaudējumu tikpat dienās pret Maskavas "Krasnaja Armija" vienību.

Rīdzinieki viesos piekāpās Maskavas "Krasnaja Armija" ar 3:6 (2:1, 1:4, 0:1).

Spēles sākums rīdziniekiem pret vienu no līgas spēcīgākajām komandām padevās varens. Artūrs Karaša pēc Ģirta Silkalna un Artūra Andžāna piespēlēm 14.minūtē izvirzīja "Rīgu" vadībā.

16.minūtē Jegors Kuzjminovs rezultātu izlīdzināja, bet jau 12 sekundes vēlāk rīdzinieki ar Mārtiņa Šulca metienu pēc Zigmāra Reiņa Zīles piespēles rīdzinieki atguva vadību 2:1, ar šādu rezultātu noslēdzot trešdaļu.

Vēl vairāk, pēc spēlētām 45 sekundēm otrajā periodā rezultāts tapa jau 3:1. Pēc Silkalna un Andžāna piespēlēm izcēlās Dāvis Orniņš.

Perioda turpinājums noritēja gandrīz tikai viesu zonā, "Krasnaja Armija" iemetot četrus "golus". Par izšķirošajiem spēlē kļuva mājinieku trešie vārti, kas tika iemesti pēc virknes noraidījumu, pārsvarā viesu izpildījumā. Aizsargs Artjoms Duda pa laukuma labo pusē rīdzinieku zonā efektīgi ceļā uz vārtiem apspēlēja Edvardu Bergmani un Denisu Vilmanu, pārspējot Rūdolfu Lazdiņu ar metienu vārtu tālajā augšējā stūrī.

Nepilnu triju minūšu laikā maskavieši iemeta vēl divus vārtus, būtībā izšķirot mača uzvarētāju.

"Rīga" ar desmit punktiem 14 spēlēs ieņem 12.vietu Rietumu grupā, bet pretinieki ar 23 punktiem 14 dueļos ir izvirzījušies pirmajā vietā Rietumos.

Jau ziņots, ka dienu iepriekš "Rīga" piekāpās maskaviešiem ar 2:3.

Četru mājas spēļu sēriju rīdzinieki 10.oktobrī uzsāks ar cīņu pret Rietumu grupas otru spēcīgāko komandu Jaroslavļas "Loko", kam ir tāda pati bilance kā "Krasnaja Armija".

"Rīga" iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Pēc iepriekšējās MHL sezonas Latvijas komandā ir notikušas visai ievērojamas pārmaiņas. Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezušies galvenais treneris Raimonds Vilkoits un viņa asistents Aleksandrs Ņiživijs, bet par vārtsargu treneri turpina strādāt Nikolajs Žurkovs. Komandas menedžera funkcijas turpina pildīt Juris Opuļskis.

Spēlētāju sastāvā no iepriekšējās sezonas pieteikumā ir palikuši 14 hokejisti, bet klāt nācis 21 jauns hokejists, līdz ar ko ir samazinājies komandas vidējais vecums. Pilnībā ir mainījusies vārtsargu līnija, bet arī aizsardzībā un uzbrukumā ir ievērojamas izmaiņas.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu konferencē, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu