Viesturs Koziols komentē Latvijas hokeja izlases izvēli Ziemeļamerikas hokejistu jautājumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Olimpiskās kvalifikācijas spēle hokejā starp Latvijas un Francijas izlasēm.
Olimpiskās kvalifikācijas spēle hokejā starp Latvijas un Francijas izlasēm. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar ziņu aģentūru LETA komentēja Latvijas izlases trīs Ziemeļamerikas hokejistu izvēli dalībai gaidāmajās Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Piektdien triju NHL spēlētāju sarakstā, kuri valsti varētu pārstāvēt Pekinas olimpiskajās spēlēs, IIHF nosauca Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Rūdolfu Balceru, Bufalo "Sabres" uzbrucēju Zemgu Girgensonu un Toronto "Maple Leafs" sistēmā esošo aizsargu Kristiānu Rubīnu.

"Nepārzinu, kā IIHF, NHL un NHLPA sadarbībā ir tapis šis trīs cilvēku saraksts katrai valstij. Esam nosūtījuši IIHF paplašināto spēlētāju sarakstu startam Pekinas spēlēs, kurā ir arī Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers un Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins. Kāpēc sarakstā ir tieši šie trīs hokejisti, tas jāvaicā saraksta autoriem," sarunā ar LETA atklāj Koziols.

Viņš piebilst, ka neviens no Latvijas hokejistiem, kas ir starptautiskajai sporta veida federācijai nosūtītajā sarakstā, nav atteicies pārstāvēt Latviju un ir gatavi to darīt arī Pekinā.

Savukārt ierobežota spēlētāju skaita publiskošana drīzāk ir sabiedrisko attiecību pārstāvju darbs.

Jau ziņots, ka pirms NHL spēlētāju dalības 2022.gada olimpiskajās spēlēs Pekinā IIHF kopā ar NHL un NHL Spēlētāju asociāciju (NHLPA) ir pieprasījusi visu olimpiskā hokeja turnīra valstu izlasēm iesniegt sarakstu ar trim NHL spēlētājiem, kuri tiks iekļauti valstu olimpiskajās izlasēs.

Ja šie spēlētāji būs veseli un tiesīgi piedalīties olimpiskajās spēlēs, viņi tiks iekļauti galīgajā izlašu sarakstā, kas tiks paziņots 2022.gada janvārī.

Ceturtdien tika publicēts Kanādas, ASV, Čehijas, Zviedrijas un Somijas izlašu trijnieki.

Citu izlašu trīs NHL spēlētājus paredzēts paziņot piektdien.

12 komandu vidū olimpisko spēļu turnīrā ir arī Latvijas izlase.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu