Valmierā sestdien notiks Simjūda gadatirgus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valmieras Svētā Sīmaņa baznīca. Ilustratīvs attēls.
Valmieras Svētā Sīmaņa baznīca. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Sestdien no plkst. 10 līdz 16 Valmierā norisināsies Simjūda gadatirgus, ziņo Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Gan drošības apsvērumu, gan Valmierā notiekošo būvdarbu dēļ ir nedaudz mainīta tirgus norises vieta - tirdzniecība notiks rātslaukumā un laukumā pie Hanzas sienas. Savukārt laukumā starp Valmieras Kultūras centru un tirdzniecības centru "Valleta", Rīgas ielas posmā starp Katrīnas un Lāčplēša ielu un Lāčplēša ielā līdz pagriezienam uz Tērbatas ielu savus darinājumus piedāvās amatnieki un mājražotāji.

Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma stāstīja, ka vairāk nekā 200 tirgotāju Valmierā ieradīsies no Kurzemes, Zemgales un Latgales.

Organizatori aicina tirgus apmeklētājus būt atbildīgiem, ievērot visas epidemioloģiskās drošības prasības, izvairīties no drūzmēšanās, rūpējoties par savu un līdzcilvēku veselību.

Valmieras pusē tirgus pie baznīcas Sīmaņa dienā bijis kopš viduslaikiem. Tādējādi tas ir viens no vecākajiem Vidzemē, pēdējais pirms ziemas iestāšanās. Kalendārā atzīmētā Sīmaņa un Jūdas diena oktobra beigās vēlāk deva tirgum īpašo vārdu - Simjūda tirgus. Tolaik tirgus bija savdabīgi svētki trīs dienu garumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu