"Žalgiris" apstiprina galvenā trenera amatā slovēņu speciālistu Zdovcu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jurijs Zdovcs
Jurijs Zdovcs Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvēto Lietuvas basketbola komandu Kauņas "Žalgiris" turpmāk trenēs Jurijs Zdovcs, pirmdien paziņoja klubs.

"Žalgiris" piektdien atbrīvoja no pienākumu izpildes galveno treneri Martinu Šilleru un bija zināms, ka 54 gadus vecais Zdovcs pārņems komandas vadību, tiklīdz tiks pabeigtas līguma formalitātes.

Kluba preses dienests vēsta, ka līgums ar slovēņu speciālistu noslēgts līdz sezonas beigām.

""Žalgiris" par mani interesējās. Par ko te vairāk domāt? Tā ir Eirolīga," slovēnis komentēja stāšanos amatā. "Agrāk man bija divi - trīs piedāvājumi no Eirolīgas klubiem, bet man nācās no tiem atteikties, jo tajā laikā man bija darbs citā klubā. Darbs "Žalgiris" ir lieliska iespēja. Manā prātā tagad ir daudz domu, jo ir daudz jaunas informācijas, kas jāapgūst."

"Ir saprotams, ka neatkarīgi no tā, cik naudas "Žalgiris" ir, kādi spēlētāji spēlē šajā komandā, jums ir jāuzvar visos mačos. Tā tas ir, un es to zinu. Esmu laimīgs un pagodināts būt šeit," piebilst slovēnis.

Zdovcs "Žalgiris" rindās uzreiz neuzsāks radikālas izmaiņas: "Vienam nav viegli ielēkt komandā šādā sezonas posmā. Es nāku uz klubu viens, bez papildu palīgiem, kuri pārzina manu basketbola filozofiju. Es pazīstu dažus spēlētājus, bet mums nav daudz laika treniņiem. Vakar komanda aizvadīja Lietuvas čempionāta mačus, un rīt dodamies uz Eirolīgas dueli. Mums nav laika."

Zdovcs arī skaidroja, ka viņš ir komandas spēles piekritējs, kuram patīk aizsardzība. Speciālists apliecināja, ka vienam no svarīgākajiem "Žalgiris" spēles aspektiem būs jābūt agresīvai spēlei.

"Viss ir ļoti vienkārši. Jābūt agresīvam, jāatrod brīvs cilvēks, mazāk lieka dribla. Es redzu daudz dribla. Aizsardzībā ir jāpalīdz viens otram, nekad nepadodoties un neapstājoties," saka treneris. "Dažreiz es saku spēlētājiem: "Neatpūties aizsardzībā, atpūties uzbrukumā.".

Zdovcs ir vadījis vairākus Eiropas klubus un arī Slovēnijas vīriešu basketbola izlasi no 2008.līdz 2009.gadam. Pagājušajā sezonā viņš bija galvenais treneris Francijas augstākās līgas komandā "Metropolitains 92".

Strēlnieks spēlēja pie slovēņu trenera Sanktpēterburgas "Spartak" vienībā no 2011.līdz 2013.gadam.

"Žalgiris" svētdienas spēli pret Klaipēdas "Neptunas" Lietuvas čempionātā vadīja Šillera asistents Arne Voltmans.

Pirmssezonā "Žalgiris" neuzvarēja nevienā spēlē un sāka Eirolīgas sezonu ar zaudējumiem pret Sanktpēterburgas "Zeņit" un Vilērbānas ASVEL.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu