ReTV: Ne visi veikali ir gatavi jaunajiem noteikumiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: faboi/Shutterstock

No 11. oktobra tirdzniecības vietām jāstrādā divos režīmos: "zaļajā" un "sarkanajā". Jelgavā vairākas tirdzniecības vietas, kurām būtu jāapkalpo tikai pircēji ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem, joprojām apkalpo visus iedzīvotājus,  skaidro kanāls "ReTV".

Vēl vakar durvis tirdzniecības centrā "RAF" Jelgavā bija atvērtas visiem, bet šodien tās kļuvušas par ieeju "zaļā režīma”"tirgotavās. "Sarkanā režīma" veikalu apmeklētājiem jādodas uz otrām durvīm, bet iekštelpās abas plūsmas šķir metāla žogs.

"Protams, tas laiks, kas tika dots sagatavoties, bija ļoti mazs priekš tādām izmaiņām.

Ņemot vērā to, ka vakar, aizvakar gāza riņķī, visi skrēja iepirkties, iesākās viss mierīgi," skaidro Vitolds Kaupass, tirdzniecības centra "RAF" vadītājs.

ReTV novēroja, ka abās žoga pusēs veikalos cilvēku nebija daudz, arī konfliktsituācijas neveidojās, vien apsardzei pacietīgi nācās skaidrot jauno kārtību.

"Tā kā esmu vakcinējies, mani tas būtiski neietekmē, bet ceru uz iedzīvotāju lielāku vakcināciju, lai atgrieztos normālās sliedēs," apgalvoja Sandis Bārbals, dobelnieks

Uzrunātās tirdzniecības vietu pārdevējas teic, ka jau kopš vakardienas jūtoties kā izziņu biroja darbinieces, arī uz uzslieto žogu, kas šķir plūsmas, neesot patīkami skatīties.

"Nepatīkami. Traucē darbu, pirmkārt, un cilvēki visi vēl neziņā. Vakar arī bija tāda grūta diena, visi gribēja kaut ko zināt, prasīja informāciju. Tas apgrūtina darbu," pauda Alīna Stanule, pārdevēja.

Katrs tirdzniecības centrs gan meklējis savu risinājumu, tā "Valdekas" centrā visas durvis atvērtas visiem, bet "zaļā" režīma veikaliem sertifikātu pārbaudīšana uzticēta pašiem.

Vairākos citos rūpniecības preču veikalos, kur preču sortiments ir ļoti plašs, bet kuriem pēc jaunajiem noteikumiem būtu jāstrādā tikai "zaļajā režīmā", šodien vēl pavisam mierīgi var iekļūt gan vakcinētie un pārslimojušie, gan arī nevakcinētie. "Zaļajā režīmā strādāt ir ļoti sarežģīti, jo tad ir jāņem papildus vēl viens darbinieks vismaz, lai viņš var kontrolēt visu, uzņēmums pašreiz nav tādā situācijā, lai varētu vēl vienu papildus darbinieku ņemt. Liela daļa klientu mums ir pensionāri, kas pašlaik daudzi nav vakcinēti, tāpēc pašlaik mums nav arī ekonomiski izdevīgi strādāt tikai "zaļajā režīmā"," stāstīja Edgars Isačenkovs, SIA "A.G.A" vadītājs.

Klientu apkalpošanā iesaistītajiem darbiniekiem līdz 15. novembrim jāiegūst vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, bet pārejas periodā derīgi arī testi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu